SON DAKİKA: İKİ ÜLKE ARASINDA TÜRKİYE KRİZİ! HARİTAYI DEĞİŞTİRMELERİNİ İSTEYECEKLER | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 05:00

SON DAKİKA: İKİ ÜLKE ARASINDA TÜRKİYE KRİZİ! HARİTAYI DEĞİŞTİRMELERİNİ İSTEYECEKLER

Türkiye ve Mısır’ın karşılıklı ılımlı adımları sonrası telaşa kapılan Yunanistan, Mısır ile diplomasiyi hızlandırdı. Kahire’ye gidecek Yunan heyeti, Mısır’dan ihale ile ilgili haritayı değiştirmesini isteyecek.

SON DAKİKA: İKİ ÜLKE ARASINDA TÜRKİYE KRİZİ! HARİTAYI DEĞİŞTİRMELERİNİ İSTEYECEKLER
Son Güncelleme :

07 Mart 2021 - 13:43

1630 Okuma

Atina her fırsatta provokasyona başvururken, Türkiye ise hukuk çerçevesinde Doğu Akdeniz’deki haklarını koruyor. Uluslararası hukukun gereği, Mısır tarafından da uygulanınca Atina telaşlandı. Miçotakis yönetimi, Kahire ile diplomasiyi hızlandırdı.

MISIR, HİDROKARBON İHALESİNE ÇIKTI

TRTHaber’in haberine göre; Mısır, Akdeniz’de 24 parselde hidrokarbon ihalesine çıktı. Bu ihalede, 18 numaralı parselin bulunduğu bölgeyi, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler’e bildirdiği kıta sahanlığı sınırlarını dikkate alarak belirledi. Ankara da Mısır ile deniz yetki alanlarının belirlenmesi için müzakerelerin başlayabileceği mesajını verdi. Bu ılımlı adımlar üzerine Yunanistan harekete geçti.

MISIR’DAN İHALE HARİTASININ DEĞİŞTİRİLMESİ İSTENECEK

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yi telefonla aradı. Görüşmenin ardından, Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Kahire’ye giderek temaslarda bulunacağı, iki ülke arasındaki enerji alanında iş birliği ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri görüşeceği açıklandı. Yunanistan basını, Dendias’ın Mısır’dan ihale ile ilgili haritayı değiştirmesini isteyeceğini yazdı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.