BAŞKAN BATUR’DAN ESNAF DOSTU BİR ADIM DAHA | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 02:47

BAŞKAN BATUR’DAN ESNAF DOSTU BİR ADIM DAHA

BAŞKAN BATUR’DAN ESNAF DOSTU BİR ADIM DAHA
Son Güncelleme :

05 Mart 2021 - 10:14

1340 Okuma

Konak Belediyesi, İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası’yla hem esnafa hem de öğrencilere destek olacak bir işbirliği protokolüne imza attı. Protokol kapsamında, dar gelirli 400 öğrenciye, Konak ilçe sınırları içinde yer alan kırtasiyelerde harcanmak üzere, 150 TL değerinde alışveriş kartı dağıtılacak.

Pandemiden en çok etkilenen kesim olan esnafa birbiri ardına sağladığı yardımlarla moral veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’dan bir destek de hem kırtasiyecilere hem de öğrencilere geldi. Konak Belediyesi ile İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası arasında, dar gelirli 400 öğrenciye, Konak ilçe sınırları içinde yer alan kırtasiyelerde harcanmak üzere, 150 TL değerinde alışveriş kartı dağıtılmasını sağlayacak protokol imzalandı. Konak Belediyesi’nde düzenlenen İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkan vekili Hasan Ermiş’in de hazır bulunduğu törende protokole Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Hulusi Demir imza attı.

Batur: Esnafın yanında olmaya devam edeceğiz

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, protokolü daha önce hayata geçirmek istediklerini ancak okulların yüz yüze eğitime geçme kararının ertelenmesi nedeniyle o dönem gerçekleştiremediklerini vurguladı. Yüz yüze eğitim sürecinin başlamasıyla birlikte vakit kaybetmeden harekete geçtiklerine işaret eden Başkan Batur, protokolü sağlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Pandemi sürecinde en büyük yarayı alan esnafa, odalarla çeşitli protokoller yaparak can suyu vermeye çalıştıklarını ifade eden Batur, “Daha büyük imkânlarımız olsa, daha büyük bütçe gelirlerimiz olsa bunu daha iyi bir noktaya getirebiliriz. Bugün burada da maddi imkânı olmayan öğrencilerimizin okul ihtiyaçlarını almada katkı sağlayacak böyle bir çalışmayı birlikte yaptık. Odamıza teşekkür ederim. Çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda okullarına, eğitimlerine devam etme noktasına gelmelerini temenni ediyorum. Yüz yüze eğitimin her noktada başlamasını diliyorum” diye konuştu. İmzalanan protokolün esnafa, öğrencilere ve ailelerine hayırlı olması temennisinde de bulunan Batur, “Esnafın yanında olmaya devam edeceğiz. Biz esnafın tarafındayız, taraf olduğumuzu her zaman ilan ediyoruz” dedi.

Demir: Bizim için moral oldu

İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Hulusi Demir ise Başkan Batur’a esnafa sağladığı destekler nedeniyle teşekkür etti. Demir, “Bu proje daha önce hazırlanmıştı ancak okulların kapalı olması nedeniyle ötelenmişti. Şimdi okulların açılmasıyla yeniden hayata geçti. Esnafın bu kadar sıkıntıda olduğu, darboğazda olduğu bir dönemde bir can suyu oldu. Ne olursa olsun öğrencilerin Konak’taki kırtasiyecilere yönlendirilmesi açısından güzel bir destek. Bizim için moral oldu. Başkanımıza desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.