KIZDIRAN MESAJ! PAPA TÜRKMENLERİ YOK SAYDI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 00:29

KIZDIRAN MESAJ! PAPA TÜRKMENLERİ YOK SAYDI

Katolik dünyasının lideri Papa Franciscus Irak’a resmî ziyarette bulanacak. Üç günlük ziyaret, 5 Mart’ta başlayacak. Papa, tarihi ziyaret öncesinde Irak’ın asli unsuru olan Türkmenleri kızdıran bir uygulamaya imza attı.

KIZDIRAN MESAJ! PAPA TÜRKMENLERİ YOK SAYDI
Son Güncelleme :

04 Mart 2021 - 8:56

2780 Okuma

Kürtçe, Arapça ve Süryani dillerinde mesaj yayımlayan Papa, Türkmenleri ise yok saydı.
Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Mehmet Seman, Katolik dünyasının en üst düzey isminin sergilediği tavrı skandal olarak nitelendirdi. Papa’nın Irak ziyaretinde kardeşlik ve barış vurgusu yaptığını hatırlatan ITC Sözcüsü Seman, “Ermenileri, Sueyanileri, Arap ve Kürtleri etnik ve dini anlamda selamlayan Papa Franciscus, Türkmenleri yok saymıştır” dedi.

TARİHTE BİR İLK

Papa, 5 Mart’ta başlayacak ziyareti kapsamında ilk olarak Bağdat’a gidecek.
Sonraki durağı Necef ve ardından Ur şehirleri olacak. Papa, Necef’te Şiilerin en büyük dini mercisi Ali es-Sistani ile bir görüşme gerçekleştirecek.
Daha sonra Yezidilerle görüşecek olan Papa Franciscus, 7 Mart’ta Erbil’de olacak. Ayrıca Musul ve Karakuş’u da ziyaret edecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.