SON DAKİKA! ÇAVUŞOĞLU RESMEN DUYURDU: MISIR’LA ANLAŞABİLİRİZ! YUNANİSTAN ÇILDIRMIŞTI! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 01:04

SON DAKİKA! ÇAVUŞOĞLU RESMEN DUYURDU: MISIR’LA ANLAŞABİLİRİZ! YUNANİSTAN ÇILDIRMIŞTI!

Son dakika haberi :Bakan Çavuşoğlu, Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı David Zalkaliani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, ”İlişkilerimizin seyrine göre biz de Mısır’la deniz yetki alanlarını müzakere ederek bir anlaşma imzalayabiliriz” dedi.

SON DAKİKA! ÇAVUŞOĞLU RESMEN DUYURDU: MISIR’LA ANLAŞABİLİRİZ! YUNANİSTAN ÇILDIRMIŞTI!
Son Güncelleme :

03 Mart 2021 - 17:42

1670 Okuma

Mısır’ın Türkiye’nin Birleşmiş Milletlere (BM) bildirdiği kıta sahanlığı sınırlarını dikkate alarak 18 numaralı parselde ilan ettiği ruhsat ihalesi, Yunanistan’da büyük tepkiyle karşılandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu konuyla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN MISIR’LA ANLAŞMA SİNYALİ

İlişkilerimizin seyrine göre biz de Mısır’la deniz yetki alanlarını müzakere ederek bir anlaşma imzalayabiliriz

Doğu Akdeniz’de 18’inci parsel krizi! Mısır’ın Türkiye hassasiyeti Yunanistan’ı kızdırdı

NE OLMUŞTU?

Mısır 18 Şubat’ta ilan ettiği ve 1 Ağustos’ta sona erecek ihalede, 18 numaralı parselin bulunduğu bölgeyi, Türkiye’nin 13 Kasım 2019’da Birleşmiş Milletlere bildirdiği kıta sahanlığı sınırlarını dikkate alarak belirledi. Yunanistan ise Türkiye’nin kıta sahanlığı sınırlarını yok hükmünde sayıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.