KUR’AN’I KERİM’İ YAKMAYA ÇALIŞTI DAYAK YEDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 16:42

KUR’AN’I KERİM’İ YAKMAYA ÇALIŞTI DAYAK YEDİ

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da ırkçı parti Sıkı Yön (Stram Kurs) üyesi, cadde ortasında Kur’an-ı Kerim’i yakarken tepkiyle karşılandı.

KUR’AN’I KERİM’İ YAKMAYA ÇALIŞTI DAYAK YEDİ
Son Güncelleme :

02 Mart 2021 - 21:47

2970 Okuma

Müslümanların kalabalık yaşadığı Kopenhag’ın Nørrebro Mahalle’sinde sokak ortasında Kur’an-ı Kerim yakmaya çalışan ırkçı Danimarkalı yoldan geçen 3 kişinin tepkisiyle karşılaştı. Tepki gösterenlerden biri ırkçı Danimarkalının elinden kutsal kitabı alırken,  diğeri de tekme attı.

Öte yandan Kur’an’ı Kerim’in yakılmasının engellenmesine içine sindiremeyen Sıkı Yön (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, Kopenhag’da 20 gün boyunca Kur’an’ı Kerim yakma provokasyonu yapacağını belirtti.

Kısa süre sonra  Kopenhag’ın aynı bölgesinde çirkin  provokasyona imza atan Paludan, onlarca polisin koruması altında kutsal kitapla tenis oynadı, içine domuz pastırması bıraktı. Irkçı  Paludan ve arkadaşları daha sonra Kur’an’ı Kerim’i yakarak olay yerinden uzaklaştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.