SON DAKİKA… ERMENİSTAN’DA YENİ HAREKETLİLİK: HÜKÜMET BİNASINI BASTILAR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 20:22

SON DAKİKA… ERMENİSTAN’DA YENİ HAREKETLİLİK: HÜKÜMET BİNASINI BASTILAR

Son dakika haberine göre; Ermenistan’da darbe sonrasında yeni bir hareketlilik başladı. Başkent Erivan’da protestocular hükümet binasını bastı.

SON DAKİKA… ERMENİSTAN’DA YENİ HAREKETLİLİK: HÜKÜMET BİNASINI BASTILAR
Son Güncelleme :

01 Mart 2021 - 13:32

1950 Okuma

Son dakika haberi: Ermenistan’da darbe girişimi sonrasında yeni bir hareketlilik başladı. Başkent Erivan’da bir grup protestocu, hükümet binasını basarak eylem gerçekleştirdi. Göstericilerin, “Paşinyan istifa, çek git” sloganları attığı ifade edildi.

Geçtiğimiz hafta ordunun Paşinyan’a verdiği muhtıranın ardından, kendisine yönelik bu açıklamayı darbe olarak nitelendiren Paşinyan halkı sokaklara çağırmıştı. Ermeni liderin son olarak bugün bir miting düzenlemesi bekleniyordu.

İSKENDER FÜZELERİ SÖZLERİ BAŞINI YAKTI

Paşinyan’ın Rus balistik füzesi İskender hakkında yaptığı yorumların başını yaktığı  belirtildi. Dağlık Karabağ Savaşından aylar sonra, Paşinyan’dan gelen İskender füzesi itirafının hemen sonrasında ordudan “istifa” açıklaması yapılmıştı.

PAŞİNYAN’A TEPKİLER DİNMİYOR

Ermenistan ordusunun çağrısıyla yeniden gündeme istifa talebi aylardır ülkede konuşulan en önemli mesele. Özellikle Erivan merkezli yapılan ve Azerbaycan karşısında Karabağ’da alınan tarihi hezimet sonrası artış gösteren istifa talepleri gün geçtikçe büyüyor.

Hemen her hafta polis müdahaleleriyle sonuçlanan ve arbedenin yaşandığı eylemlerde göstericiler, Başbakan Nikol Paşinyan ve beraberindeki hükümetin istifasını talep ediyor.

 AZERBAYCAN YILLAR SONRA TOPRAKLARINA KAVUŞTU

Bu tepkilerin en önemli sebebi de elbette ki Karabağ’da yaşanan tarihi hezimet. Yıllar boyunca işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarında hüküm sürmeye çalışan Erivan yönetimi, Azerbaycan’ın Türk topraklarını gasp etmiş, hukuksuzca el koymuştu. Son olarak Azerbaycan’ın çağrılarını kulak ardı eden Ermenistan yönetimine karşı 27 Eylül 2020 tarihinde bir operasyon başlatılmıştı.

Sayılı gün içerisinde tamamlanan bu operasyon ile Ermenistan işgali altındaki Azerbaycan toprakları özgürlüğe kavuşturulmuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.