İSPANYA’DA OLAYLI PROTESTO: POLİS ARACINI YAKTILAR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 00:41

İSPANYA’DA OLAYLI PROTESTO: POLİS ARACINI YAKTILAR

İspanya’da rap sanatçısı Pablo Hasel’in tutuklanmasına karşı öfke dinmiyor. Ülkede günlerdir süren protestolarda göstericiler polis aracını yaktı, mağazaları ateşe verdi. Gösterilerde en az 10 kişi daha gözaltına alındı.

İSPANYA’DA OLAYLI PROTESTO: POLİS ARACINI YAKTILAR
Son Güncelleme :

28 Şubat 2021 - 13:09

1780 Okuma

İspanya’da rap sanatçısı Pablo Hasel protestoları şiddet olaylarına sahne oldu. Barcelona’da sendikalar ve öğrenci dernekleri toplandı. Yaklaşık 4 bin kişi yürüyüş yaptı.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kent merkezindeki dükkanlar yağmalandı. Göstericiler bankalara saldırdı, polis aracını ateşe verdi. Polis göstericilere müdahale etti. Müdahale sırasında yaralananlar oldu, en az 10 kişi de gözaltına alındı.

Rap sanatçısı Pablo Hasel, terörizmi yüceltmek, krala ve devletin kurumlarına hakaretten hapis cezasına çarptırılmıştı. Hasel’in 16 Şubat’ta cezaevine gönderilmesiyle de protestolar başlamıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.