ENDONEZYA SAHİLLERİNDE KARAYA OTURAN KISA YÜZGEÇLİ PİLOT BALİNALARDAN 52’Sİ ÖLDÜ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 12:16

ENDONEZYA SAHİLLERİNDE KARAYA OTURAN KISA YÜZGEÇLİ PİLOT BALİNALARDAN 52’Sİ ÖLDÜ

Yerel medyanın bildirdiğine göre, Endonezya’nın Doğu Java eyaletindeki bir sahilde karaya oturan onlarca kısa yüzgeçli pilot balinadan en az 52 tanesi hayatını kaybetti.

ENDONEZYA SAHİLLERİNDE KARAYA OTURAN KISA YÜZGEÇLİ PİLOT BALİNALARDAN 52’Sİ ÖLDÜ
Son Güncelleme :

21 Şubat 2021 - 18:56

3130 Okuma

Yerel haber portalı Tempo.co, Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı Sözcüsü Wahyu Muryadi’nin “Sürüdeki balıklardan birinin yaralandığı ya da hasta olduğundan şüphe ediyoruz, bu sebeple diğerleri onu takip ediyor ve koruyordu. Bunun sonucunda, 52 tanesi karaya oturdu. Bu sabah ölü bulundular” dediğini aktardı.

BALİNA ÖLÜMLERİ ARTIYOR

Muryadi’ye göre grupta üç kadar balinanın canlı olduğuna inanılıyor.

“Deniz kabardığında onları kurtarmaya çalışıyoruz” diyen Muryadi, yetkililer ile veterinerlerin yanı sıra gönüllülerin de Cuma sabahından beri deniz canlılarının incelenmesi için alanda olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.