EGE 152 AKADEMİSYENLE 7’NCİ SIRADA | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 04:54

EGE 152 AKADEMİSYENLE 7’NCİ SIRADA

EGE 152 AKADEMİSYENLE 7’NCİ SIRADA
Son Güncelleme :

20 Şubat 2021 - 10:30

2370 Okuma

En çok atıf alan ve H İndeksine sahip ilk 6 bin araştırmacı açıklandı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dış kapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Alper tarafından yayımlanan “Türkiye’de en çok atıf alan ve H İndeksi en yüksek 6 bin akademisyen” başlıklı çalışmada Ege Üniversitesi, 152 akademisyen ile en fazla akademisyeni yer alan üniversiteler arasında 7’nci oldu.

Prof. Dr. Murat Alper’in Researchgate.com’da yayınladığı çalışmada Türk üniversitelerinde görev yapan yerli ve yabancı akademisyenler içinde Google Scholar profillerine göre en çok atıf alan ve H İndeksine sahip ilk 6 bin araştırmacı açıklandı. Listede Ege Üniversitesinden 152 bilim insanı yer aldı.

Bilim insanlarının üretkenliklerini ve performanslarını bilimsel atıflara göre ölçen H-İndeks verilerinin baz alınarak yapılan çalışmada Ege Üniversitesinin genel değerlendirmede 7’nci sırada olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda oluşturdukları bilim ekosisteminin meyvelerini yakın zamanda daha etkili, nitelikli ve verimli yayınlarla alacaklarını vurguladı.

Yayın ve alıntı sayılarına göre hesaplanan H İndeksi, araştırmacının üretkenliğini ortaya koyan bir parametre. İndeks, araştırmacılar tarafından hem kendilerini hem de kendi alanlarındaki diğerler araştırmacıları değerlendirmek için geniş bir disiplin yelpazesinde kullanılıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.