PKK’LI TERÖRİST, BOĞAZİÇİ PROVOKASYONUNA BÖYLE DESTEK VERDİ: MESELE REKTÖR DEĞİL | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 00:14

PKK’LI TERÖRİST, BOĞAZİÇİ PROVOKASYONUNA BÖYLE DESTEK VERDİ: MESELE REKTÖR DEĞİL

PKK ve MLKP dahil 10 terör örgütünün kurduğu Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin (HBDH), sözde üst düzey yöneticisi PKK’lı Tekin Yoldaş kod adlı Ufuk Göllü, Boğaziçi’ndeki provokasyonları desteklediklerini söyledi. Eli kanlı terörist, ‘Nasıl Gezi’de mesele ağaç değildi, mesele rektör olmaktan çıkmıştır.’ dedi.

PKK’LI TERÖRİST, BOĞAZİÇİ PROVOKASYONUNA BÖYLE DESTEK VERDİ: MESELE REKTÖR DEĞİL
Son Güncelleme :

14 Şubat 2021 - 11:52

1880 Okuma

Boğaziçi Üniversitesi’nde organize edilen provokasyonda, gözaltına alınan 159 şüpheliden 79’u hakkında PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C’nin de arasında olduğu terör örgütlerinin propagandasını yapmaktan suç kaydı bulunduğu tespit edildi.

Gözaltına alınanların 58’inin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu, 86’sının ise çeşitli illerdeki 26 üniversitede öğrenim gördüğü belirlendi. Ayrıca 13 kişinin öğrenci olmadığı, 2 kişinin ise pasif öğrenci olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan 159 şüphelinin 110’u hakkında daha önce farklı suçlardan adli işlem yapıldığı belirlendi.

Hakkında suç kaydı bulunanlardan 79’unun PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C’nin arasında olduğu terör örgütlerinin propagandasını yapmak, diğerlerinin ise kasten yaralama ve tehdit, hırsızlık gibi farklı suçlara karıştığı tespit edilmişti.

PROVOKASYONDA TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ROLÜ BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

PKK, TKP/ML, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-LENİNİST, TİKB, DKP, Devrimci Karargah, MLKP ve Proleter Devrimciler terör gruplarının bir araya gelerek kurdukları HDBH’nin sözde üst düzey yöneticisi ve İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinde yer alan Tekin Yoldan kod adlı Ufuk Göllü, teröristlerin Boğaziçi’ndeki provokasyona verdiği desteği bir kez daha gözler önüne serdi.

Terörist Göllü, ‘Boğaziçi eylemlerini destekliyoruz. Gezi’de olduğu gibi mesele rektör meselesi olmaktan çıkmıştır.’ dedi.

Göllü, Boğaziçi’ndeki provokatörlerin desteklenmesi çağrısında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.