İSRAİL’DE BİNLER NETANYAHU’YU PROTESTO ETTİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 08:22

İSRAİL’DE BİNLER NETANYAHU’YU PROTESTO ETTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hakkındaki yolsuzluk davasının sürmesi ve koronavirüs sürecini yönetemediği gerekçesiyle 34 haftadır protesto ediliyor.

İSRAİL’DE BİNLER NETANYAHU’YU PROTESTO ETTİ
Son Güncelleme :

14 Şubat 2021 - 15:31

1800 Okuma

Ülkenin farklı bölgelerinde düzenlenen Netanyahu karşıtı gösterilerin en önemli adresi Batı Kudüs’teki Başbakanlık rezidansı önü oldu.

İsrail bayraklarının yanı sıra siyah bayrakların taşındığı gösteride, ABD Başkanı Joe Biden’ın Netanyahu’yu henüz telefonla aramamasına atıfta bulunularak, “Hadi Biden, bizim zalimi ara” yazılı pankart dikkati çekti.

İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı protestoda, “Bibi (Netanyahu) Evine Git” sloganları atıldı ve göstericilerden bazılarının “suç başbakanı” yazılı tişörtler giydiği görüldü.

Polis, gösterilerin yapıldığı meydana giden yolları trafiğe kapattı.

İsrail’de 8 ayı aşkın süredir COVID-19 salgınını kötü yönettiği ve hakkındaki yolsuzluk davası gerekçesiyle Netanyahu’nun istifası için gösteriler düzenleniyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.