TÜRKİYE’DEN ÜÇ ÜLKE İLE AYRI AYRI ANLAŞMA | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 20:54

TÜRKİYE’DEN ÜÇ ÜLKE İLE AYRI AYRI ANLAŞMA

Türkiye’nin Gabon, Polonya ve Haiti ile ayrı ayrı imzaladığı anlaşmalar Resmi Gazete’de yayımlandı.

TÜRKİYE’DEN ÜÇ ÜLKE İLE AYRI AYRI ANLAŞMA
Son Güncelleme :

13 Şubat 2021 - 14:12

2090 Okuma

Türkiye’nin, Gabon, Polonya ve Haiti ile ayrı ayrı imzaladığı mutabakat zaptı ve anlaşmaların yürürlüğe girmesine ve onaylanmasına ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Eylül 2012’de İstanbul’da imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Gabon Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İkili Hava Ulaştırma Anlaşması”na göre, ülkeler arasında ve ötesinde hava hizmetlerinin kurulması ve yürütülmesi hedefleniyor.

Polonya’nın başkenti Varşova’da 17 Ekim 2017’de imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti ile Polonya Cumhuriyeti Arasında Sosyal Güvenlik Anlaşmasının Uygulanmasına Yönelik İdari Anlaşma”nın ilişik notalarla birlikte onaylanması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu kapsamda, iki ülkenin sosyal sigortalar kurumları arasında çeşitli alanlarda iş birliği yapılması öngörülüyor.

Ağustos 2020’de Haiti’nin başkenti Port-au-Prince’de imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Haiti Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kültürel İşbirliği Anlaşması”na göre, iki ülke mevcut kültürel ilişkileri güçlendirmeyi amaçlıyor.

Öte yandan, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Haiti Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Afet Yönetimine İlişkin Mutabakat Zaptı” da onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, iki ülke doğal afet yönetiminde iş birliği ve koordinasyonun geliştirilmesini hedefliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.