İLKER BAŞBUĞ DARBE SÖZLERİNDEN DOLAYI İFADE VERDİ! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

17 Nisan 2024 - 00:30

İLKER BAŞBUĞ DARBE SÖZLERİNDEN DOLAYI İFADE VERDİ!

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan röportajda, “Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi” sözleriyle darbe imasında bulunan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ‘şüpheli’ sıfatıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada ifade verdi.

İLKER BAŞBUĞ DARBE SÖZLERİNDEN DOLAYI İFADE VERDİ!
Son Güncelleme :

13 Şubat 2021 - 10:06

1870 Okuma

Geçtiğimiz ay yeni çıkardığı kitabın tanıtımı için Cumhuriyet gazetesine konuşan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ skandal bir açıklamaya imza atmıştı. Başbuğ, “Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi” sözleriyle darbe iması yapmıştı. Başbuğ’un ifadeleri üzerine Ak Parti teşkilatı tarafından 81 ilde Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da bu suç duyurularının yapıldığı yerlerden bir tanesiydi. Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek ‘şüpheli’ sıfatıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi.

AK PARTİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Dün öğle saatlerinde avukatıyla birlikte ifade vermek için Adliye’ye gelen Başbuğ, ifadesinin ardından İstanbul Adalet Sarayı’ndan ayrıldı. Ak Parti Başbuğ’un ifadeleri üzerine yazılı bir açıklamada bulunmuştu. Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: “Elbette, en başından beri her dönemde milli iradenin üstünlüğünü hazmedemeyenler olmuştur. Milli irade düşmanlığı, kimi zaman darbeci, kimi zaman vesayetçi, kimi zaman marjinal akımların temsilcisi olarak karşımıza çıkmıştır.”

SABAH

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.