FRANSA’DA ‘İSLAM’A KARŞI SAVAŞMALIYIZ TARTIŞMASI’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 10:15

FRANSA’DA ‘İSLAM’A KARŞI SAVAŞMALIYIZ TARTIŞMASI’

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça, İslam’a ve Müslümanlara sözlü saldırılar da artmaya başladı.

FRANSA’DA ‘İSLAM’A KARŞI SAVAŞMALIYIZ TARTIŞMASI’
Son Güncelleme :

13 Şubat 2021 - 12:13

3730 Okuma

Fransa 2022’de Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanıyor. Seçime 15 ay kala, liderlerin söylemleri de sertleşmeye başladı.

Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen ile İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, France 24 televizyonunda bir araya geldi.

Le Pen, “Ailelere ve dinlere uyan bir devlet istemiyorum. “İslamcılık dini bir sorun değil, bir ideoloji sorunu. İslami ideolojiye karşı savaşmalıyız” dedi.

Darmanin ise, “Anlaşılan dinler üzerinde yasa düzenlememeye hazırsınız ve İslam’ın bir sorun teşkil etmediğini söylüyorsunuz. Çok ileri gittiniz. Seçmenleriniz hayal kırıklığı yaşayacak” dedi.

“İslam’da mezhepsel sapma” olduğunu iddia eden Darmanin, “(İslam’a karşı) Sizden daha sert davranıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.