ERDOĞAN SERT SÖZLERLE YERDEN YERE VURMUŞTU! MİÇOTAKİS’TEN CEVAP | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 15:21

ERDOĞAN SERT SÖZLERLE YERDEN YERE VURMUŞTU! MİÇOTAKİS’TEN CEVAP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İster kabul edin ister etmeyin. Çılgın Türkleri tanıyacaksın” çıkışa cevap veren Yunanistan Başbakanı Miçotakis, bu söylemlerin iç kamuoyuna dönük “retorik patlamalar” olarak gördüklerini ve kabul etmediklerini söyleyerek, “Erdoğan’ın açıklamaları umuyorum ki anlık bir çıkıştır. Bu sözlerin önemini küçümsemiyorum ama söylenenlerin üstünde o kadar durmayacağım” diye konuştu.

ERDOĞAN SERT SÖZLERLE YERDEN YERE VURMUŞTU! MİÇOTAKİS’TEN CEVAP
Son Güncelleme :

11 Şubat 2021 - 17:41

2800 Okuma

AK Parti Grup Toplantısı’ndan konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in tutumuna dikkat çekerek, “Önce haddini bil! Bu şekilde gitmesi halinde masaya oturamayız. Neyinize güveniyorsunuz? Güvendiğin dağlara kar yağdı kar. Çılgın Türkleri iyi tanıyacaksın” dedi. Erdoğan, Kıbrıs meselesinde de iki devletli çözümden başka bir seçenek kalmadığını kaydederek, “İki devletli çözümden başka Kıbrıs’ta çözüm yolu kalmamıştır. İster kabul edersiniz ister etmezsiniz. Türk tarafına uygulanan ambargoları ağırlaştırarak sürdürüyorlar. Daha fazla izin vermeyeceğimizi tüm dünya bilmelidir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: İster kabul edin ister etmeyin, konu kapanmıştır! Çılgın Türkleri tanıyacaksınız

MİÇOTAKİS’TEN CEVAP

Erdoğan’ın açıklamalarına SKAI TV’ye verdiği özel röportajda değerlendiren Yunanistan başbakanı, bu söylemlerin iç kamuoyuna dönük “retorik patlamalar” olarak gördüklerini ve kabul etmediklerini söyledi.

“UMUYORUM Kİ BİR ANLIK BİR ÇIKIŞTIR”

Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki adaları silahsızlandırmayı müzakere etmeyeceğini belirten Miçotakis, “Erdoğan’ın açıklamaları umuyorum ki anlık bir çıkıştır. Geçmişte de böyle şeyler söylendi. Önemini küçümsemiyorum ama söylenenlerin üstünde o kadar durmayacağım” diye konuştu.

Erdogan attacks, Mitsotakis responds https://t.co/Qybm9L3pbg pic.twitter.com/JXPai3VVsM

— Kathimerini English Edition (@ekathimerini) February 11, 2021

“ÇILGINLIKLA BİR NOKTAYA VARAMAYIZ”

Kıbrıs meselesine de değinen Miçotakis, “BM kararları ve Avrupa’nın görüşü ortada. İki bölgeli, iki toplumlu federasyona dayalı çözümü sadece biz değil, Türkiye ve Kıbrıslı Türkler hariç herkes söylüyor. AB’nin gözlemci olarak katılacağı Kıbrıs Konferansı gerçekleştiğinde de çerçevesi bu olacaktır. Erdoğan, bir gün önce de Macron hakkında konuşurken çılgın Türklere değindi. Çılgınlıkla bir noktaya varamayız” ifadelerini kullandı.

“YAKIN ZAMANDA ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEMİZ YOK”

Miçotakis, Erdoğan ile görüşme konusunda şartların henüz tam olarak olarak olgunlaşmadığını söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.