SEFERİHİSAR’DA DOĞU AKARCA ÇIKMAZI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 22:00

SEFERİHİSAR’DA DOĞU AKARCA ÇIKMAZI

SEFERİHİSAR’DA DOĞU AKARCA ÇIKMAZI
Son Güncelleme :

08 Şubat 2021 - 9:41

6180 Okuma

Seferihisar Belediyesi’nin kadrolu avukatı, belediyeye karşı açılan imar planı davasına katılmayınca AK Parti yakasından tepki gecikmedi.

Yaşanan olayın belediyedeki sistem eksikliğinin bir kanıtı olduğunu söyleyen Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, ‘Bu asla kabul edilemez!’ dedi.

Seferihisar Akarca Mahallesi’nin doğusundaki Haritacılar Sitesi’ndeki yolların, kamuya açık bırakıldığı iddiasıyla imar planına karşı dava açan site avukatı mahkemeyi kazandı. Hem belediyenin milyonlarca lira kaybına hem de yüzlerce vatandaşın mağduriyetine yol açacak kararın mahkemesine belediyenin kadrolu avukatı katılmadı. Karşı davayı açan site avukatının ise belediye avukatının eşi olması akıllara soru işaretlerini getirdi.

“KABUL EDİLEMEZ!”

Belediye avukatının görülen davaya katılmamasını ‘kabul edilemez’ olarak nitelendiren AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, “Haritacılar Sitesi’ndeki yolların kamuya açık bırakıldığı iddiasıyla imar planına karşı dava açan site avukatı, belediyenin kadrolu avukatının eşi. Öncelikle; ‘Belediye avukatının eşinin, belediyeye karşı olan bir davayı alması ne kadar etik?’ Bunu sormak isterim. Yetmezmiş gibi, bir de belediye avukatı mahkemeye katılmadı ve belediye bu sebeple davayı kaybetti. Bu asla kabul edilemez! Bu karar neticesinde o bölgede birçok vatandaş mağdur oldu” şeklinde konuştu.

“BELEDİYEDE SİSTEM EKSİKLİĞİ VAR”

Belediyede birimler arası sistem eksikliği yaşandığını savunan Başkan Aydın, “Belediye müdürlükleri arasında yaşanan koordinasyon eksikliği bu olayda da görülüyor. Hadi belediye avukatı davaya girmedi! İmar müdürü, belediye başkan yardımcısı, belediye başkanı konuyu takip etmiyor mu? Bu sorumsuzluk ile ilgili en kısa sürede yasal işlem başlatılmalı. Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in bu konunun üzerine gidip, araştıracağını umuyorum. AK Parti olarak da sorunun çözülmesi için taşın altına elimizi koyuyoruz. Bu karar ile hem Akarca’nın doğusunda yaşayan ve burada iş yapan Seferihisarlılar, hem de belediye büyük bir maddi kayba uğrayacak” dedi.

“KONU MECLİSE TAŞINDI”

2021 Şubat ayının gerçekleşen ilk meclis toplantısında AK Parti Grubu olarak konuyu gündeme getiren Seferihisar Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ümit Cingöz, “Yıllardır beklediğimiz bu plan, o bölgenin mağduriyetini giderilecekti. Ama orada bir sitenin haklı olmayan itirazı, açılan davada iki eşin karşılıklı savunmaları söz konusu. Belediyemizin avukatı duruşmaya katılmıyor, eşi davayı kazanıyor. Bu beni bir meclis üyesi olarak çok rencide etti. Bu konuda belediye avukatının yaptığı ihmal yenilir yutulur bir şey değil, korkunç bir ihmal var! Bu ihmalin belediyemize yıllarca sürecek bir faturası olacak, yeni baştan çıkacak bir maliyeti var. Bu avukat hanım ile ilgili mutlaka bir tedbir, tasarruf olacaktır diye düşünüyoruz. Yüce meclisin bu kadar çalışması ve emeği heba edilmiştir, komisyona havalesi uygundur” ifadelerine yer verdi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise, yaşanan durum ile ilgili, “Bu durum hepimizi rencide etti” yorumunda bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.