ÇARPAN ETKİSİ! TÜRK SİHA’LARINA GÖZ DİKTİLER: SATIN ALMAK İSTİYORUZ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 21:03

ÇARPAN ETKİSİ! TÜRK SİHA’LARINA GÖZ DİKTİLER: SATIN ALMAK İSTİYORUZ

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da mevkidaşı Muhammed Talasov ile bir görüşme gerçekleştirdi. Kazakistan Savunma Bakanlığı, Türk İHA’larının Kazakistan’a sevkiyatının ve İHA’ların bakımının bu ülkedeki şirketlerde yerelleştirilmesinin görüşüldüğünü açıkladı. Bakanlık ayrıca, Türk yapımı zırhlı tanklar hakkında da bilgi istediklerini belirtti.

ÇARPAN ETKİSİ! TÜRK SİHA’LARINA GÖZ DİKTİLER: SATIN ALMAK İSTİYORUZ
Son Güncelleme :

07 Şubat 2021 - 16:22

1970 Okuma

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’a iki günlük çalışma ziyareti gerçekleştirdi ve Kazak mevkidaşı Muhammed Talasov ile bir görüşme gerçekleştirdi.

“İHA’LARI SATIN ALMAK İSTİYORUZ”

Kazakistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kazakistan tarafı, Türk İHA’ların Kazakistan’a sevkiyatını ve İHA’ların bakımının bu ülkedeki şirketlerde yerelleştirilmesini istişare etti. Kazak tarafı, Türk yapımı zırhlı tanklar hakkında da bilgi istedi.

“ASKERİ ALANDA BİRÇOK YENİ ALAŞMA YAPILMASI PLANLANIYOR”

Dere yaptığı açıklamada, Kazakistan’ın Orta Asya’da Türkiye için önemli ortaklardan biri olduğuna dikkati çekerek, “Uzun ve verimli görüşmeler gerçekleştirdik. İki kardeş ülke arasında askeri ve teknik alanlarda birçok yeni anlaşmanın yapılması planlanıyor” dedi.

SAVUNMA SANAYİ ŞİRKETİ GEZİLDİ

Türkiye’den giden heyet, ziyaretleri sırasında başkentte yer alan 4 savunma sanayi şirketi ile Nursultan Nazarbayev Ulusal Savunma Üniversitesi’nde incelemelerde bulundu.

KOVİD-19 İLE MÜCADELEDE BİRLİKTE ÇALIŞMA VURGUSU

Türk heyeti bir diğer görüşmesini Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibut Atamkulov’la gerçekleştirdi. Kazak tarafının yeni tip koronavirüse karşı mücadelede verdiği destekten dolayı Türkiye’ye teşekkür ettiği görüşmede, iki ülkenin ortak ürettiği optik ve radyo elektronik alanındaki askeri ürünlerin imalatındaki başarılara da vurgu yapıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.