MEHMETÇİK PAKİSTAN’DAKİ ‘ATATÜRK TATBİKATI 2021’ İÇİN YOLA ÇIKTI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 20:28

MEHMETÇİK PAKİSTAN’DAKİ ‘ATATÜRK TATBİKATI 2021’ İÇİN YOLA ÇIKTI

Türkiye-Pakistan arasında 1998’den beri icra edilen tatbikatla Pakistan ve Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları arasında karşılıklı iş birliği ile müşterek çalışabilirliğin geliştirilmesi amaçlanıyor.

MEHMETÇİK PAKİSTAN’DAKİ ‘ATATÜRK TATBİKATI 2021’ İÇİN YOLA ÇIKTI
Son Güncelleme :

05 Şubat 2021 - 0:40

2040 Okuma

Milli Savunma Bakanlığı, Mehmetçiğin Pakistan’daki “Atatürk Tatbikatı 2021″e katılmak için yola çıktığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye-Pakistan Ortak Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın 4-20 Şubat’ta Pakistan’da icra edileceği belirtilerek, şu bilgiler paylaşıldı:

“Tatbikata katılacak Mehmetçiklerimiz Ankara’dan yola çıktı. Tatbikata Türkiye’den Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı birlik ve unsurları ile Pakistan Silahlı Kuvvetleri unsurları katılım sağlamaktadır. Atatürk Tatbikatı 2021’in maksadı, Pakistan ve Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları arasında karşılıklı iş birliği ile müşterek çalışabilirliği geliştirmektir.”

Türkiye-Pakistan Ortak Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatı başlıyor. “Atatürk Tatbikatı 2021” adıyla Pakistan’da icra edilecek olan tatbikat için Mehmetçiklerimiz Ankara’dan yola çıktı. https://t.co/xQAlThAx8Q#MSB #TSK pic.twitter.com/4KZhuYDQ9m

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) February 4, 2021

TÜRKİYE’DE CİNNAH, PAKİSTAN’DA ATATÜRK ADINA DÜZENLENİYOR

Türkiye-Pakistan Ortak Komando ve Özel Kuvvet Tatbikatı, 1998’den itibaren iki ülke arasında dönüşümlü olarak icra ediliyor. Tatbikat, Türkiye’de icra edildiği zaman “Cinnah Tatbikatı”, Pakistan’da icra edildiği zaman “Atatürk Tatbikatı” olarak adlandırılıyor.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.