BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EYLEMLERİNE BBC’DEN DESTEK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 07:01

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EYLEMLERİNE BBC’DEN DESTEK

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki provokasyonlara dış basının yakın takibi devam ediyor. Dün New York Times’ın geniş bir sayfa ayırdığı eylemlere bugün de BBC’den destek geldi. BBC’de yer alan haberde “Boğaziçi öğrencilerini desteklemek için Türkiye çapında yeni protesto çağrıları yapılıyor.” denildi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EYLEMLERİNE BBC’DEN DESTEK
Son Güncelleme :

03 Şubat 2021 - 14:14

2030 Okuma

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör değişimi bahanesiyle provokasyona soyunan illegal oluşumlara bir destek de BBC’den geldi. İngiliz medya kuruluşunun haber platformunda yer alan içerikte provokatörleri masumlaştırma çalışmaları yapıldı.

Gezi parkı olaylarındaki gibi ortalığı karıştırmak isteyen kesim, burada da gösterilere desteklerini sürdürüyor.

DESTEK ÇAĞRILARI

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının islami değerlere aykırı bir şekilde sergilenmesini meşrulaştıran BBC, Erdoğan’ın konuşmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde protestoların arttığını aktardı. Haberde, “Protestolar bir aydır devam ediyor ama gerilim hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Boğaziçi öğrencilerini desteklemek için Türkiye çapında yeni protesto çağrıları yapılıyor.” denildi.

İllegal oluşumlara yönelik destek açıklamaları bununla da sınırlı kalmadı. Avrupa Parlamentosu Milletvekili Terry Reintke de “LGBT’lileri günah keçisi yapmak, Polonya ve Macaristan’da gördüğümüz tehlikeli bir taktik.” diye yazdı. Reintke, paylaşımının devamında Ankara’yı suçlamaya kalkarak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu, bunu Türkiye’deki topluma karşı yapıyor. Biz bir ideoloji değiliz. Biz suçlu değiliz.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.