İSTANBUL VALİLİĞİ, BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NE İŞGAL GİRİŞİMİYLE İLGİLİ SKANDAL GERÇEĞİ AÇIKLADI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 03:15

İSTANBUL VALİLİĞİ, BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NE İŞGAL GİRİŞİMİYLE İLGİLİ SKANDAL GERÇEĞİ AÇIKLADI

İstanbul’da 1 Şubat 2021 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör protestolarına yönelik operasyon yapıldı. İstanbul Valiliği bu operasyonlarda gözaltına alınan 108 kişiden 7’sinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğunu, 101 şüphenin Boğaziçi öğrencisi olmadığını, 15 öğrencinin ise üniversite düzeyinde eğitim görmediğini açıkladı.

İSTANBUL VALİLİĞİ, BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NE İŞGAL GİRİŞİMİYLE İLGİLİ SKANDAL GERÇEĞİ AÇIKLADI
Son Güncelleme :

02 Şubat 2021 - 15:35

1940 Okuma

İstanbul Valiliği, 1 Ocak 2021’de Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylarda gözaltına alınanlarla ilgili açıklama yapıldı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü girişinde 1 Şubat 2021 Pazartesi günü yapılan izinsiz gösteriler sırasında Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğümüzce gözaltına alınan 108 şüpheliden 7’sinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu, 101 şüphelinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadığı, 15 şüphelinin de üniversite düzeyinde eğitim görmediği, Rektörlük binasının ablukaya alınması nedeniyle gözaltına alınanlardan 50 şüphelinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu, 1 şüphelinin de başka bir üniversitenin öğrencisi olduğu tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.