EGE MASTERLER FEDERASYONU BAŞKANI HALDUN DOKEL “YİNE SAHALARDA OLACAĞIZ BİRAZ DAHA SABIR” | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 01:59

EGE MASTERLER FEDERASYONU BAŞKANI HALDUN DOKEL “YİNE SAHALARDA OLACAĞIZ BİRAZ DAHA SABIR”

EGE MASTERLER FEDERASYONU BAŞKANI HALDUN DOKEL  “YİNE SAHALARDA OLACAĞIZ BİRAZ DAHA SABIR”
Son Güncelleme :

23 Ocak 2021 - 16:15

7000 Okuma

Ege Masterler Federasyonu (EMF) Başkanı Haldun Dokel bir yıla yakın bir süredir ara verilen Masterler Futbol liglerinin başlaması yönündeki talepler için ”biraz daha sabır” diledi.

Dokel; Bölgesel Amatör Lig’(BAL)’in 15 Şubat 2021 tarihinde başlaması yönündeki  gelişmelerin kendi ligleri için de umut olduğunu söyledi.

HERŞEYDEN ÖNCE SAĞLIK

EMF Ege Masterler Futbol Ligi’nde sadece +40 yaş kategorisinde 40 takım ve bin 500 futbolcu olduğunu belirten Haldun Dokel, futbol ve spor için yanıp tutuşan bu kitlenin liglerin artık başlaması için kendilerine taleplerde  bulunduğunu anlattı.  Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararlarını beklediklerini  dile getiren Dokel “herşeyden önce sağlık” vurgusu yaptı.

İNSANLAR SPOR YAPTIKÇA GÜZELLEŞİYOR

Haldun Dokel;” Master camiasının sağlıklı spor yapabilmesi için gerekenleri yapmaya çalışıyoruz.  Amacımız sadece spor. Etrafımızdaki insanları da bu oluşumlara alıştırmaya çalışıyoruz. Sporu büyük kitlelere ulaştırmaya çabalıyoruz. Çünkü insanlar spor yaptıkça güzelleşiyor.  Spor yaptıkça toparlanabiliyor.  Sporun hiçbir insana eksi bir tarafı yok. “

BURAYA KADAR ÇOK İYİ GELDİK

Pandemi döneminin herkes gibi camialarını da çok etkilediğine dikkat çeken Haldun Dokel;” Sadece bizim için değil, bütün dünya için böyle eksi bir durum oldu. Bunu hiç kimse istemedi. Kimsede beklemiyordu. Yaklaşık bir yıldır spordan ayrı kaldık.  EMF olarak elimizden geldiğince bu sürede önlemlere uymaya çalıştık. Herkes futbolu çok özledi.  Ama biraz daha sabretmeliyiz.

BAL LİGLERİ BAŞLASADA BİR AY SÜREYE İHTİYACIMIZ VAR

Liglerin başlama tarihi konusuna da değinen Haldun Dokel;” 15 Şubat gibi BAL Ligi maçlarının başlaması yönünde bir izlenimimiz var.  Bu ligler başladığı zaman bizimde yolumuz açılacak. 15 Şubat’ta izin verilse bile sahaya çıkabilmemiz için bir bir buçuk aylık bir süreye ihtiyacımız var. 40 yaş üzerindeki insanların bir anda sahaya çıkmaları, mücadeleye başlamaları kendileri açısından çok riskli.  Bunun için bir aylık bir hazırlık zamanı gerekli. Lig için izinler çıkarsa, sağlıklı bir ortam yaratılırsa  belki  tek devreli statüyle bu sezonu kapatabiliriz. Sabredelim. Buraya kadar çok iyi geldik. Bundan sonra ki süreçte devletimizin organlarının vereceği kararlar doğrultusunda sporumuzu yapmaya, futbolumuzu oynamaya başlayacağız. ” Dedi.

 

Seyfi GÜL

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.