AK PARTİLİ BAŞDAŞ’TAN KONAK BELEDİYE BAŞKANI BATUR’A İLGİNÇ GÖNDERME | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 14:45

AK PARTİLİ BAŞDAŞ’TAN KONAK BELEDİYE BAŞKANI BATUR’A İLGİNÇ GÖNDERME

AK PARTİLİ BAŞDAŞ’TAN KONAK BELEDİYE BAŞKANI BATUR’A İLGİNÇ GÖNDERME
Son Güncelleme :

22 Ocak 2021 - 10:46

3010 Okuma

İZMİR’İN KALBİ KONAK’IN NÜFUSU SON 10 YILDA 61 BİN KİŞİ ERİDİ!

Konak’tan her yıl binlerce vatandaşın kaçışını belgeleyen AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, eksik yerel hizmetler, bozuk alt yapı, trafik, gürültü ve kirlenen hava ve bir çok mahallede doğalgaz’ın olmayışı merkezi terk edişin başlıca sebepleri olduğunu söyledi.

VERİLEN GÖÇ 11 İLÇENİN NÜFUSUNDAN FAZLA

Nüfus müdürlüklerinin verilerini analiz eden AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, belge ve grafiklerin İzmir’in merkezinden kaçışı rakamlarla ortaya koyduğunu ifade etti. Başkan Başdaş, “Konak ilçemizin bölündükten sonraki nüfusu 2009’da 411 bin olarak kayıtlara geçti. Aradan geçen yaklaşık 11 yılda 61 bin vatandaş İzmir’in merkezindeki Konak ilçesini terk etti. Şu anda 351 bin kişi yaşıyor. Kentimizdeki 11 ilçenin nüfusandan daha fazla göç edenler sayıdaki insanımız konakta yaşayamayacağına karar vermiş.  Konak’ı terk etmiş”dedi.

BURASI HİNDİSTAN DEĞİL KONAK!

Konak’ı hergün karış karış gezdiğini ifade eden Başdaş, İzmir’in kalbini toz pembe hayal edenleri şok edecek fotoğraflar çektiklerini dile getirdi. Başkan Başdaş, “Konak ilçesinde yıllardır siyaset yapıyorum. Her Mahallesini Çok iyi biliyorum. Hergün gezdiğim sokakları Fotoğraflıyorum. İzmir’in sahil şeridinden ibaret olduğunu düşünen yöneticilerimiz Konak’ın arka sokaklarıyla hiç ilgilenmiyorlar. Hayallerinde Paris’i görenlerin halkına reva gördüğü gerçeklerin doğruluğuna inanmayan varsa gelsin iç sızlatan görütüleri yerinde görelim” şeklinde konuştu.

HALKSIZ HALK-CILIK

CHP’li yerel yönetimlere ciddi eleştiriler yönelten AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, halkına hizmet götürmeden halkcılıkla övünmenin tezatlıklar içerdiğini iddia etti.  Başdaş, “1989 Yılından Bu yana Konak aynı yerel yönetimlerin elinde oyuncak oldu. Konak Belediyesi eski Başkanı Sema Pekdaş’a ve Narlıdere’den ithal Başkan Abdül Batur’a hizmetlerinin odağında halkın olması geretiğini defalarca söyledik. 111 Mahallesi bulunan Konak’ın 75 Mahallesinde doğalgaz yok. Çünkü imar planları yok. Başkan Batur Gültepe’ye imar planları hazırlamakla övünüyor. Merak ediyorum Gültepe’ye imar planları hazırlarken sayın Batur o bölgeden kimlere sordu? Muhtarlar, bölgedeki STK’lar ve orada yaşayan hemşerilerimizin planlardan haberleri yoktu. Açıklandıktan sonra bölgeden tam 6 bin itiraz geldi. Bölgenin %10’una tekamül eden 6.000 vatandaş oradaki planlarda sorun olduğunu düşünüyor ve bununla alakalı itiraz dilekçelerini belediyeye gönderiyor. Bu itirazlar Meclis’te CHP grubu oylarıyla reddedildi. Anlayacağınız Konak’ta halkçılığın adı var ama kendisi yok.”dedi

MEVCUT YOLLARI ONARMAKTAN ACİZLER

İndanların Konak’tan göç etmelerinin nedenlerinden bir tanesinin de dar ve çukurlu yollar olduğunu belirten Başdaş” maalesef Konak’ın en büyük sorunlarından bir tanesi dar ve çukurlu sokaklar. İnsanları korkuyor. Neden mi? Allah muhafaza burada bir yangın olsa itfaiye, acil bir hasta olsa ambulans giremez diye korkuları. İnsanlar araba alıyorlar koyacak otoparklar yok. Özellikle bazı sokaklar var ki iki araba karşılıklı geldiğinde sokak tıkanıyor. Araç park yeri kavgası etmekten sıkılıp mahallelerini terk eden insanlar var. Ayrıca yağmurlarda su baskını büyük sorun. Geçtiğimiz gece yağan yağmurun hemen ertesinde Yeşildere’nin etrafında oturan vatandaşlarımızı ziyaret ettim ki gördüklerim içler acısı. Evlerinde diz boyu su biriken yerler var. İnsanlar perişan durumdalardı. Şimdi soruyorum size! Ne yapacak bu insanlar? Alt yapı yapmaktan, mevcut yolları onarmaktan aciz olanların, kentsel dönüşümü yapabileceklerine bir kez daha inanırlar mı? Kentsel dönüşüm diye diye halkı oyalayan yönetimlere mi güvenecekler? Maalesef insanlarımız bu beceriksiz yönetimler yüzünden çok sevdiği evini mahallesini, kardeş gibi sevdikleri komşularını bırakıp başka ilçelere taşınıyorlar.“Ama tabiiki bu böyle gitmez, gitmeyecekte. Konak’ta ikamet eden vatandaşlarımız da daha rahat, daha müreffeh bir yaşamı ziyadesiyle hak ediyor. Biz Konak’ı 2024’te Ak belediyecilik ile tanıştırarak halka hizmetin nasıl yapıldığını, halkın nasıl hizmet odağına konulacağını yaşayarak ve yaşatarak göstereceğiz.” dedi.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.