CUMHURBAŞKANLIĞINDAN EGE’YE ÖZEL DESTEK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 04:21

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN EGE’YE ÖZEL DESTEK

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN EGE’YE ÖZEL DESTEK
Son Güncelleme :

14 Ocak 2021 - 10:11

1430 Okuma

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın girişimleri sonucunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla EÜ’nün sağlık hizmetleri sunumunda oluşan borçlarının yüzde 91’i ödendi.

Borç yükünden kurtularak, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesinin daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmesi için altyapı ve tıbbi cihaz yatırımlarına hız verdiklerini söyleyen Rektör Budak, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Hazine ve Maliye ile Sağlık Bakanlıklarımıza ve tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Destekler, araştırma üniversitesi hedeflerimize ulaşmada motivasyonumuzu artırırken, yatırımlarımız sayesinde vatandaşlarımıza çok daha iyi sağlık hizmeti verebilir hale geldik” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Diş Hekimliği Fakültesinin sağlık hizmetleri sunumunda, yıllar içinde oluşan borç yükünden kurtulması için EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın girişimleri sonuç verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, 2018 yılından bu yana EÜTF ve Diş Hekimliği Fakültesinin yaklaşık 946 milyon TL’lik borcu ödendi. Borç yükünden kurtularak yatırımlara hız verdiklerini kaydeden Rektör Budak, göreve geldiği günden bu yana devletten destek gördüklerini vurguladı.

ALT YAPI VE TIBBİ CİHAZLAR YENİLENDİ

Daha önce 3 yıllık vade oranlarıyla borçların ödenmeye çalışıldığını ancak şu an bu oranın 2 ay gibi bir süreye indiğini belirten Rektör Budak, “Göreve geldiğim günden itibaren borçların eritilmesi için çok özel çaba harcadık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla borç yükünden kurtulduk. Vakit kaybetmeden enerjimizi alt yapı ve tıbbi cihaz yatırımlarına kaydırdık. Hastanemizin neredeyse tüm anabilim dalları, ameliyathaneleri ve polikliniklerindeki tıbbi cihaz, ekipman ve malzemelerini en modernleriyle yeniledik. Halen devam eden çalışmalarımız var. Yeni yatırım planlarımız var. Yaptığımız düzenlemeler hem daha kaliteli sağlık hizmeti sunmamızı hem de Sağlık Bakanlığı nezdinde A Plus Hastane olmamızı sağladı” dedi.

“ARAŞTIRMALARA DA YANSIDI”

EÜ’de oluşturdukları bilim ikliminin meyvelerini de topladıklarını hatırlatan Rektör Budak, “Donanımlı akademisyenlerimiz, gerek örgün öğretim döneminde gerekse pandemi sürecinde önemli proje ve yayınlara imza attı. Üniversitemizin adından bilim dünyasında sıklıkla söz ettirir hale geldik. Araştırma üniversitesi hedeflerimize artık çok daha yakınız. Akademisyenlerimizin araştırmaları için ihtiyaç duyduğu ekipman ve malzemeleri kendilerine sağladık ve bu durum hem araştırma kalitesine hem de sayısına yansıdı. Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelerin performansına dair hazırlanan 2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu’nada da yer buldu. Rapora göre 5 ana kategorideki 45 göstergede büyük bir yükseliş oldu” diye konuştu.

“HEP BİRLİKTE YAPTIK”

EÜ ailesinin akademik ve idari çalışanları, öğrencileriyle birlikte güçlü bir yapıda olduğuna dikkat çeken Rektör Budak, “Bilimi önceleyen öğrenci odaklı yönetim anlayışımızla çalışanlarımız ve öğrencilerimizin destekleri ve çalışmalarıyla bu başarıları elde ettik. Tüm çalışanlarımızın bu başarıda emeği var” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

EÜ’deki bilimsel faaliyetlerin desteklenmesinden, hastanenin yerinden yeniden yapılandırılması ve borçların ödenmesi gibi birçok konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan her zaman destek aldıklarını sözlerine ekleyen Rektör Budak, “Tüm bu destekler, araştırma üniversitesi hedeflerimize ulaşmada motivasyonumuzu arttırırken, yatırımlarımız sayesinde vatandaşlarımıza çok daha iyi sağlık hizmeti verebilir hale geldik. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hazine ve Maliye ile Sağlık Bakanlıklarımıza ve tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.