TUNÇ SOYER’E AGAMEMNON TEPKİSİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 10:30

TUNÇ SOYER’E AGAMEMNON TEPKİSİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

TUNÇ SOYER’E AGAMEMNON TEPKİSİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
Son Güncelleme :

10 Ocak 2021 - 8:34

6520 Okuma

Tunç Soyer’e AK Partili ve MHP’li isimlerden ”Agamemnon” tepkisi gelmeye devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğmiz aylarda kapattığı Pasaport’taki vapur iskelesinin yerine yüzer iskele koydu. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yüzer iskeleye Yunan Kralı Agamemnon’un ismini vermesi tepkiye yol açtı.

 

Zeybekci; ”Biz senin kim olduğunu biliyoruz”
İskeleye verilen Agamemnon ismi sonrası Soyer’e en ağır tepki, önceki dönem AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı
Nihat Zeybekci’den geldi. Zeybekci tepkisini şu sözlerle ifade etti; ”T.Soyer İzmir Pasaport İskelesine Yunan Kralı “Agamemnon” ismini vermiş. Çanakkale’yi vuran, İstanbul’u işgal eden, ecdadımız Osmanlıya Mondros teslim zulmünün imzalatıldığı İngiliz zırhlısının adı.
Biz senin kim olduğunu biliyoruz da, hadi itiraf et herkes bilsin gerçekte kimsin, nesin”

Vatan uğruna şehit olmuş çok sayıda İzmirli dururken Başkan Soyer’in yüzer iskeleye Yunan Kralı Agamemnon’un ismini vermis olmasina Sosyal medya üzerinden tepki gösteren çok sayıda İzmirli Başkan Soyer’i sert bir dille eleştirdi.

 

Sürekli; ”Fikir neyse zikirde odur”
Yaşananlara bir tepki de AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den geldi. Sürekli konuya ilişkin olarak Twitter adresinden yaptığı açıklamada “Tunç Soyer yeni yaptığı iskeleye binlerce yıl bir kara bulut gibi topraklarımızın üzerinde dolaşan simge düşmanımızın Yunan Kralı Agamemnon’un ismini verirken ne düşündü acaba?
Fikir ne ise zikir de odur derler! Kurtuluşun şehri İzmir’in sabrını zorluyorlar!” ifadelerine yer verdi.

 

MHP İzmir’den çok sert Agamemnon tepkisi
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den de tepki gecikmedi. Şahin tepkisini şu sözlerle dile getirdi, Tunç Soyer İzmir Pasaport İskelesine Yunan Mitoloji Kahramanı “Agamemnon” ismini vermiş. Yani Çanakkale’yi vuran, İstanbul’u işgal eden İngiliz gemisi. Yunan Ege’deki tatbikatlarını bu isimle yapar. Bize tatbikata yeltenme. Türk’ün sabrını zorlama.

İzmir Ülkü Ocakları’ndan tepki
İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bekir Sıtkı Hastürk de Tunç Soyer’e tepki göstererek “Bay Tunç efendi Türk İzmir’imizin Pasaport iskelesine Yunan ordularını Truva savaşına götüren kumandan Agamemnon’un ismini vermiş, içinde bulunduğu psikolojik rahatsızlığı ve tarih şuurundan yoksunluğu bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.
Hastürk, tepkisinde daha sonra şöyle dedi:
“Psikolojik rahatsızlığı hususunda kendini Türk hekimlerine emanet etmesini tavsiye ediyor, eşcinsel Yunan tanrılarından beslemesinin fayda vermeyeceğini ifade etmek istiyorum.
Büyük Taarruz sonrası silah arkadaşlarına ‘Truva’nın öcünü aldık’ diyen Atatürk’un İngiliz kuvvetleri için “Geldikleri gibi giderler” sözünü hatırlatmak; Bay Tunç efendiye Türk düşmanlarının akıbeti hakkında fikir vereceği gibi tarih şuuruna başlangıç niteliğinde olabilir.”

AK Parti ve MHP İzmir Milletvekilleri’de tepkilerini sosyal medyadan sert bir şekilde dile getirdiler.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.