BAYRAKLI’DA SAĞLIKLI AĞAÇ DÖNEMİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 02:31

BAYRAKLI’DA SAĞLIKLI AĞAÇ DÖNEMİ

BAYRAKLI’DA SAĞLIKLI AĞAÇ DÖNEMİ
Son Güncelleme :

08 Ocak 2021 - 13:39

1540 Okuma

Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde uzayan ağaç dalları ve yabani otları budama çalışması yaptı.

Ağaçların ömrünün uzatılması, estetik görüntüsünün ve hastalıklara karşı direncinin artırılması amaçlanan uygulama kapsamında, ağaçlar mevsime uygun hale getirildi.

 Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kent içinde bulunan ağaçların kamu can ve mal güvenliği açısından risk oluşturmayacak şekilde sağlıklı büyümesini sağlamak amacıyla çalışma başlattı. Periyodik olarak her mahallede yapılan çalışma kapsamında ekipler, son olarak Mansuroğlu Mahallesi 259 Sokak’ta bulunan okaliptus cinsi ağaçları budayarak, mevsime uygun hale getirdi. Vatandaşların talep ve isteklerini de değerlendiren ekipler, ihtiyaç olan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye ekipleri, insan ve araç yoğunluğunun yüksek olduğu kent içi alanlarda bulunan ağaçlarda, kamu güvenliği ve ağaçların sağlıklı büyümesini sağlamak için düzenli olarak budama yapıyor. Budama periyodu ağacın cinsine göre değişiklik gösteriyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Daha güzel bir Bayraklı için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz, yapacağız. Daha yeşil, modern ve çağdaş Bayraklı’yı hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.