ANKARA’DAN ABD’DEKİ OLAYLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA: ”ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ” | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 14:14

ANKARA’DAN ABD’DEKİ OLAYLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA: ”ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ”

ANKARA’DAN ABD’DEKİ OLAYLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA: ”ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ”
Son Güncelleme :

07 Ocak 2021 - 9:40

2780 Okuma

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın “Endişeyle takip ediyoruz”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Amerika Birleşik Devletleri’nde Trump yanlıları tarafından Senato binasının basılması ve yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tek cümle olarak yaptığı paylaşımda “Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise “ABD Kongre binasının göstericiler tarafından basılması teşebbüsüne kadar varan iç gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığından ABD’de meydana olaylar hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“ABD Başkanlık seçimlerinin ardından yaşanan ve bugün Kongre binasının göstericiler tarafından basılması teşebbüsüne kadar varan iç gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz.

ABD’deki tüm tarafları itidal ve sağduyuya davet ediyoruz. ABD’nin bu iç siyasi krizi olgunluk içinde aşacağına inanıyoruz.

ABD’deki vatandaşlarımızın kalabalık mekanlar ve gösteri yapılan yerlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.