ABD SEÇİMLERİNDE SON DAKİKA: SENATO DEMOKRATLARIN ELİNE GEÇTİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 18:47

ABD SEÇİMLERİNDE SON DAKİKA: SENATO DEMOKRATLARIN ELİNE GEÇTİ

ABD’nin Georgia eyaletinde yapılan 2’nci tur Senato seçimlerinin sonucu belli oldu. Senato’da eyalet için ayrılan 2 koltuğun sahibini belirlemek üzere dün yenilenen seçimlerde, Demokrat senatörler ipi göğüsledi. Sonuçlar onaylandığı anda Cumhuriyetçiler, Trump’ın koltuğunun ardından Senato’yu da kaybedecek. Demokratlar, Temsilciler Meclisi’ni de ellerinde tutuyor. Böylelikle Biden, topal ördek durumuna düşmemiş oldu.

ABD SEÇİMLERİNDE SON DAKİKA: SENATO DEMOKRATLARIN ELİNE GEÇTİ
Son Güncelleme :

06 Ocak 2021 - 17:25

1940 Okuma

3 Kasım 2020’de yapılan Senato seçimlerinde, hiçbir adayın yüzde 50’yi geçememesi nedeniyle ikinci tura kalan Georgia seçimleri dün yapıldı.

İKİ KOLTUK DA DEMOKRATLARA GEÇTİ

Demokrat Raphael Warnock ile Cumhuriyetçi Kelly Loeffler arasında seçim yarışını Warnock kazandı.

Diğer koltuk için ise Cumhuriyetçi David Perdue ile Demokrat rakibi Jon Ossoff yarışıyordu. Çok az farkla önde giden Ossoff, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklama ile zafer ilan etti.

SENATO’DA ÜSTÜNLÜK DEMOKRATLARA GEÇTİ

Bu seçim sonucu ile Senato’da sandalye sayısı 50’ye 50 olarak eşitlenmiş oldu. Ancak Başkan Yardımcısı Kamala Harris, yasa tasarılarında olası eşitlik durumunu bozacak oy hakkına sahip.

Demokratlar, Temsilciler Meclisi’ni de ellerinde tutuyor. Böylelikle Biden yönetimi, topal ördek durumuna düşmemiş oldu.

ABD’de yapılan seçimleri Joe Biden kazanmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.