İNGİLTERE’DE ASSANGE’IN İADESİ DAVASINDA KARAR! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 18:53

İNGİLTERE’DE ASSANGE’IN İADESİ DAVASINDA KARAR!

İNGİLTERE’DE ASSANGE’IN İADESİ DAVASINDA KARAR!
Son Güncelleme :

04 Ocak 2021 - 14:24

1960 Okuma

 

SON DAKİKA HABERİ: İngiltere’de Assange’ın iadesi davasında karar

SON DAKİKA HABERİ: WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ın ABD’ye iade davasında mahkeme kararını verdi. İngiltere’de görülen davada mahkeme Assange’ın iade edilmesi yönündeki talebi reddetti.

ABD, 2006 yılında WikiLeaks’i kuran Assange’ı binlerce gizli askeri belgeyi sızdırarak yasaları ihlal etmek ve birçok insanın hayatını tehlikeye atmakla suçluyor.

Assange’ı destekleyenler ise onun savaş suçlarını ve iktidarların hukuk ihlallerini açığa çıkardığını söylüyor.

Julian Assange yaklaşık 7 yıl boyunca, sığındığı Londra’daki Ekvador Büyükelçiliği’nde yaşadıktan sonra 2019’da dışarı çıkmaya karar vermiş ve İngiliz polisi tarafından 2012’de kefalet koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı.

İsveç’in iade talebi

2012’de kefelatle serbest bırakan mahkeme, İsveç tarafından hakkındaki cinsel saldırı suçlamaları gerekçesiyle iadesi istenen Assange’ın iade edilip edilmeyeceğine ilişkin kararı görüşüyordu.

Assange mahkemenin iade kararı vermesi ve üst mahkemenin de kararı onaması ardından, buradan ABD’ye iadesinin hedeflendiğini söyleyerek Ekvador Büyükelçiliği’ne sığınmış ve siyasi iltica talep etmişti.

Ancak İngiliz polisinin Assange’ın ülkeyi terk etmesine izin verilmeyeceğini bildirmesi üzerine WikiLeaks’in kurucusu 7 yıl binada kaldı.

İsveç’de Assange hakkında açılan cinsel saldırı suçlamaları ise daha sonra İsveçli savcılar tarafından kapatılmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.