BAYRAKLI BELEDİYESİNDEN GERİ DÖNÜŞÜME 15 BİN TON ATIK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 17:38

BAYRAKLI BELEDİYESİNDEN GERİ DÖNÜŞÜME 15 BİN TON ATIK

BAYRAKLI BELEDİYESİNDEN GERİ DÖNÜŞÜME 15 BİN TON ATIK
Son Güncelleme :

04 Ocak 2021 - 11:03

1340 Okuma

Bayraklı Belediyesi son 1 yılda yaklaşık 15 bin ton atık toplayarak, geri dönüşüme kazandırdı.

Daha temiz ve yaşanabilir bir Bayraklı için çalışmalarını sürdüren ekipler, ambalaj, bitkisel yağ ve pil atıklarını kaynağında ayrıştırarak, geri kazanılmasını sağladı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için üzerimize düşeni her zaman yapacağız” dedi.

 

Ekonomiye katkı sağlamak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için sıfır atık uygulamasını hayata geçiren ve atıkları yerinde ayrıştırarak toplayan Bayraklı Belediyesi, son 1 yılda 15 bin ton atığı geri dönüşüme kazandırdı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, iş yeri, fabrika, kamu kuruluşları, özel ve kamu hastaneleri, muhtarlıklar, siteler ve apartmanlara yerleştirilen konteynerlerin sayısını da artırıyor. Düzenli olarak denetlenen atık kutularındaki ömrünü tamamlamış malzemeler, belediyenin yetki verdiği firma tarafından kontrol edilip, toplanıyor. Bu kapsamda ekipler, Bayraklı’da 2020 yılında 9 ton bitkisel atık, 11 bin ton karışık ambalaj atığı, 3 bin 900 ton cam ve 4 ton pil atığını geri dönüşüme kazandırdı.

 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ HER ZAMAN YAPACAĞIZ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Atıkların geri dönüşüme kazandırılması için toplum olarak hepimizin gereken hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Bayraklı Belediyesi olarak başlattığımız sıfır atık projesi ile belediye hizmet binalarımızdaki atıkları da artık kaynağından toplayıp geri dönüşüme kazandırıyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için geri dönüşüme büyük önem veriyoruz. Bu konuda da her zaman üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

 
 
 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.