ALİAĞA 2020 YILINDA YÜZ BİN METREKARE YEŞİL ALAN KAZANDI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 23:32

ALİAĞA 2020 YILINDA YÜZ BİN METREKARE YEŞİL ALAN KAZANDI

ALİAĞA 2020 YILINDA YÜZ BİN METREKARE YEŞİL ALAN KAZANDI
Son Güncelleme :

02 Ocak 2021 - 10:00

1380 Okuma


2020’de 1 Milyon 250 Bin Bitki Aliağa’da Toprakla Buluştu

İzmir-Aliağa (01.01.2021) Basın Bülteni: 2020 / 4103
Aliağa Belediyesi, kent genelinde gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında son bir yılda kente 1 milyon 250 bin adet bitki ve 100 bin metrekare yeşil alan kazandırdı.

İzmir’in Aliağa ilçesinde Aliağa Belediyesi, belirlediği plan ve program çerçevesinde 2020 yılında da çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdü. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yıl boyunca kentteki parklarda ve yeşil alanlarda bakım, onarım, ağaç budama ve çiçek dikimi gerçekleştirmenin yanı sıra Kovid-19 pandemisi nedeniyle de dezenfekte çalışmaları gerçekleştirdi.

Daha Yeşil Bir Aliağa İçin Çalışmalar Hız Kesmedi
2020 yılında aktif dört saha ekibiyle Aliağa’nın dört bir yanında çalışmalar gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bitki gruplarının ömrünü uzatmak ve ağaçlara daha estetik bir görünüm kazandırmak için kentte ağaç budama ve çeşitli bahçe düzenleme çalışmaları gerçekleştirdi. Park ve yeşil alanları ile yaşam alanlarında da kent estetiğini bozan, kirlilik arz eden zararlı otları biçen ve uzayan çimlerin bakımlarını yapan ekipler, çevre güzelliğini olumsuz etkileyen görüntüleri ortadan kaldırdı. Daha yeşil bir Aliağa için çalışmalarına devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2020 yılında kentte çiçek, çalı ve ağaç grubunda toplam 1 milyon 250 bin adet bitki dikiminin yanı sıra 100 bin metrekare(100 dekar) de yeşil alan kazandırdı. Çeşitli hastalıklara karşı ağaçları da ilaçlayan ekipler, 12 ayda 450 adet renix türü palmiye ağacını ilaçladı.

Ortak Kullanım Alanları Dezenfekte Edildi
Koronavirüs riskine karşı ise ekipler; sokak, kaldırım,  dolmuş ve taksi durakları, İZBAN Aliağa İstasyonu, resmi kurumlar ve Kovid-19 testi pozitif çıkan vatandaşların yaşamış oldukları apartmanların ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmaları gerçekleştirdi. Kent genelinde yapılan dezenfekte çalışmalarında toplam 17 bin 500 litre dezenfektan kullanıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.