İZMİR VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER, UÇAK KARDEŞLER SEFERİHİSAR TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 14:54

İZMİR VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER, UÇAK KARDEŞLER SEFERİHİSAR TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

İZMİR VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER, UÇAK KARDEŞLER SEFERİHİSAR TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
Son Güncelleme :

31 Aralık 2020 - 10:53

4650 Okuma

Yaş meyve sebze ihracatında Türkiye’nin son üç yıl ihracat birincisi Uçak Kardeşler Ltd. Şti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i ağırladı.

Aynı zamanda Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı olan Uçak Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e narenciye tesisinde üretim süreçleri hakkında bilgi verdi.

“Pandemi döneminde yoğun bir tempoda çalışarak hem Türkiye’nin, hem de dünyanın gıda ihtiyacını kesintisiz sağladıklarını belirten Uçak, üretim ve ihracat için pandeminin zorlu koşullarında her zaman kamu ve özel sektör birlikte çalışarak başarılara imza attık.“

“Uçak Kardeşler Ltd. Şti.’nin Türkiye geneli tesislerinde, ülkemizin hemen hemen tüm meyve sebze çeşitlerini işliyoruz, satışlarımızın yüzde yetmişi ihracat. Rusya, Çin, Libya, Katar, Dubai, Ukrayna, Polonya, Makedonya, Kanada, İtalya, İngiltere, Kosova, Litvanya, Sırbistan, Letonya, Belarus, Bosna-Hersek ihracat yaptığımız ülkeler.  Bahçe işçilerimiz hariç, işletmelerimizde binlerce kişi istihdam ediyor ve istihdam yaratma düşüncesi ile her yıl yeni yatırımlar yapıyoruz.”

Uçak Kardeşler Ltd. Şti.’de sezon itibariyle işlenen mandalina ve limon hakkında bilgi veren Sayın Uçak, Ege Bölgesi narenciye üretimi ve ihracatı hakkında; ürünlerin dalından, sofraya kadar geçen süreç hakkında detaylı bilgileri Vali Köşger ve ziyaretçilere aktardı.

Dünyayı etkisi altına alan covid19 önlemlerinin uygulanması prosedürlerinde; Yaş meyve sebze sektöründe, TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazanan ilk işletmenin Uçak Kardeşler Meyve Sebze işleme tesisi olduğunu vurgulayan Sayın Uçak, narenciye ürünlerinin Covid-19’un panzehiri olduğunu ve bahçeden pazara kadar Covid-19 önlemlerinin titizlikle uygulandığını sözlerine ekledi.

Köşger; “Yaptığınız ihracat ve sağladığınız istihdamdan dolayı kutluyorum”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise; Uçak Kardeşler Ltd. Şti.’nin sektörde TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi alan ilk işletme olmasından dolayı tebrik etti. Köşger, “Uçak Kardeşler Ltd. Şti. firmasını sağladığı istihdam ve yaptığı ihracat nedeniyle de kutluyorum. Üretim ve yatırım süreçlerinde kamu olarak her zaman sizi destekliyoruz” dedi.

Vali Köşger, pandemi sürecinde yoğun bir şekilde çalışarak insanların gıda ihtiyacını karşılamasında büyük emek veren işletme ve bahçelerde çalışan, sektörün tüm çalışanlarına başarılı çalışmalar dileklerini ileterek tesisten ayrıldı.

İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’in Uçak Kardeşler Ltd. Şti. ziyaretine Seferihisar Kaymakamı Naci Aktaş, AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Seferihisar İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman ve  Seferihisar İlçe Tarım Müdürü Vekili Hatice Sezin Bulut eşlik etti.

Uçak Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Hayretin Uçak, “Yılın son gününde gerçekleşen ziyaret bizleri son derece memnun etti ve yılın bütün yorgunluğunu aldı. Her zaman üretici ve ihracatçının yanında olan Sayın Valimize teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.