EÜ TEKNOPARK’LI FİRMA ‘GIDA VE TARIMDA DEĞİŞİM YARATAN KADIN GİRİŞİMCİ PROGRAMI’NA SEÇİLDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 17:28

EÜ TEKNOPARK’LI FİRMA ‘GIDA VE TARIMDA DEĞİŞİM YARATAN KADIN GİRİŞİMCİ PROGRAMI’NA SEÇİLDİ

EÜ TEKNOPARK’LI FİRMA ‘GIDA VE TARIMDA DEĞİŞİM YARATAN KADIN GİRİŞİMCİ PROGRAMI’NA SEÇİLDİ
Son Güncelleme :

30 Aralık 2020 - 12:07

2300 Okuma

EGE Teknopark’lı firma “Gıda ve Tarımda Değişim Yaratan Kadın Girişimci Programı”na seçildi

Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (EGE Teknopark) bünyesinde faaliyet sürdüren “AnadOlive” firması,  Gıda ve Tarımda Değişim Yaratan Kadın Girişimci Programına seçildi.

Tarım ve gıda sektöründe dönüşüm yaratacak inovatif çözümleri olan kadınları desteklemek amacıyla 5 farklı ülkede başlatılan ve 50 kadın girişimcinin katıldığı “Gıda ve Tarımda Değişim Yaratan Kadın Girişimci Programı- Empowering Women in Agrifood (EWA)” programına EGE Teknopark’ta Ar-Ge faaliyetlerini sürdüren Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü lisans ve yüksek lisans mezunu Yüksek Gıda Mühendisi Aysu Gürman’ın sahibi olduğu “AnadOlive” firması seçildi.

Dünyadan tarım ve gıda üzerinde iş fikri olan kadın girişimcilerin başvurabildiği “Gıda ve Tarımda Değişim Yaratan Kadın Girişimci Programı”na seçilen Aysu Gürman’ı tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’den yapılan 200’den fazla başvuru arasından ilk 10 girişim arasına girme başarısı gösteren zeytinyağı proses atıklarını değerlendirerek hem çevre kirliliğin önüne geçmesi hem de yüksek katma değerli bir gıda ürünü oluşturması bakımdan “AnadOlive” firması ve Yüksek  Gıda Mühendisi  Aysu Gürman’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Aysu Gürman, “2018 yılında EGE Teknopark’tan aldığımız BİGG desteği ile yine EGE Teknopark’ta şirketleşen ‘AnadOlive’, firmamız yenilikçi ısıl işlem teknolojilerini kullanarak gıda ve atıklarını yüksek katma değerli ürünlere dönüştürüyoruz. Sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımlar ile zeytin meyvesi ve atıklarından fonksiyonel bir lezzet arttırıcı geliştirerek ticari ürün haline getiriyoruz. Gelecek hedefimizde Akdeniz’in değerli meyvesi olan zeytini insan sağlığına yararlı olacak şekilde gıda takviyesi haline dönüştürerek sunmak da istiyoruz.” dedi.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.