TÜRKİYE İNOVASYONU KONUŞTU | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 08:23

TÜRKİYE İNOVASYONU KONUŞTU

TÜRKİYE İNOVASYONU KONUŞTU
Son Güncelleme :

26 Aralık 2020 - 21:06

1430 Okuma

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası milyonlarca kişi tarafından büyük ilgiyle takip edildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla 25-26 Aralık’ta online olarak dünyanın seyrine sunulan 8.Türkiye İnovasyon Haftası milyonlarca kişi tarafından büyük ilgiyle takip edildi. Yeni ufuklara yelken açan ve büyük beğeni alan etkinliğin ikinci gününde de inovasyon her yönüyle konuşuldu.

Etkinliğe katılan ABD’li ünlü fütürist ve icatçı Ray Kurzweil’in gelecekle ilgili, “2030’larda insan ve makine, gerçek ve sanal gerçeklik arasında net bir ayrım olmayacak. Akıllı nanorobotlar çevreye, vücudumuza ve beynimize derinlemesine entegre olacak, ışınlama deneyimi yaşayacak ve insan zekasını artıracak” sözleri dikkat çekti.

TİM Başkanı İsmail Gülle, “İnovasyon Türkiye’nin geleceği, Türkiye’nin değeridir. İhracatın geleceğinin inovasyona dayalı kalkınma ile olacağına inanıyoruz. İnovasyonun önemini anlatmayı ve inovatif çalışmaları desteklemeyi amaçladığımız etkinlikte milyonlarca kişiye ulaştık. Özellikle gençlerimizin bundan sonraki hayatlarında, tercihlerinde, mesleklerinde inovasyona değer vermelerini, inovasyonla yeni fikirler oluşturmalarını, icat çıkarmalarını arzu ediyoruz” dedi.

61 ihracatçı birliği, 27 sektör ile 100 bin ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla 25-26 Aralık tarihlerinde online düzenlediği İnovasyon Haftası’nı Türkiye konuştu. Etkinlik turkiyeinovasyonhaftasi.com sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayınlanırken Twitter’da da Trend Topic oldu. Sanal platformlarda “İlham verici konuşmalar, örnek başarı hikayeleri ufkumuzu açtı.” yorumları yapılırken etkinlik milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de katıldığı inovasyon ekosisteminin en büyük buluşmalarından olan etkinlik gündem oldu.

Yayınlandığı andan itibaren büyük beğeni toplayan 8.Türkiye İnovasyon Haftası, inovasyonun fikir liderlerini, ilham veren deneyimleri, inovasyonun farklı yönlerinin alanında uzman kişiler tarafından enine boyuna konuşulduğu panelleri, inovatif gelişmeleri, girişimcileri, inovasyon odaklı projeleri, fark oluşturan uluslararası profesyonelleri, Türkiye’nin önde gelen şirketlerin yöneticilerini, kamunun en üst düzey temsilcileri de dahil inovasyona dokunan tüm paydaşları bir araya getirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.