İZSU’DAN ÖDEMİŞ’E ZİYARET | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 18:56

İZSU’DAN ÖDEMİŞ’E ZİYARET

İZSU’DAN ÖDEMİŞ’E ZİYARET
Son Güncelleme :

25 Aralık 2020 - 16:14

1350 Okuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan teknik ekibiyle birlikte Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’i ziyaret etti. İZSU’nun Ödemiş’teki içme suyu, atıksu arıtma, kanalizasyon, yağmur suyu hattı gibi yatırım ve projelerinin değerlendirildiği ziyaret sonrası sahada incelemeler yapıldı. Kuraklığın getirdiği sıkıntılara karşılık atıksu arıtma tesislerinde arıtılan suyun tarımda değerlendirilmesi ele alındı.

İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan ve İZSU yetkilileri, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’i makamında ziyaret etti. İZSU heyeti, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve teknik personel ile birlikte hem devam eden yatırımları, hem projeleri, hem de kentte ihtiyaç duyulan çalışmaları değerlendirdi. Daha sonra Yolüstü ve Kaymakçı’da atıksu arıtma tesisi projeleriyle ilgili sahada incelemeler yapıldı.

 

Arıtılmış suyla tarımsal sulamaya destek

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in verimli toprakları ve çevremizi korumak adına son derece önem verdiği atıksu arıtma tesisi yatırımları ile Küçük Menderes havzası bu çevre dostu tesislerle donatılmış olacak. Verimli topraklarımızı ve su kaynaklarımızı koruduğumuz gibi son teknolojiyle arıtılacak bu suyun yeniden tarımsal sulamada değerlendirmesini de önemsiyoruz. Kuraklığın had safhaya ulaştığı bölgemizde atıksu arıtma tesisleri adeta yeni birer su kaynağı gibi olacak. Suyun her damlası değerlendirilecek. Bu nedenle atık su arıtma tesislerini tarımsal sulamaya destek yönüyle de düşünüyoruz.

Bugün de İZSU Genel Müdürümüz Sayın Aysel Özkan ve teknik ekibinin belediyemize gerçekleştirdiği ziyarette kentimizde ihtiyaç duyulan çalışmaları, İZSU’nun içme suyu, atıksu arıtma, kanalizasyon ve yağmur suyu hattıyla ilgili yatırımlarını konuştuk. Adım adım sahada incelemeler yapıp çözümleri yerinde paylaştık.

 

Atıksu arıtma tesisi ve yağmur suyu hattı yatırımları

İçme suyu konusunda ihtiyaç duyulan sondaj kuyusu yatırımları sürüyor. Ocak ayında kentimize içme suyu sağlayacak yeni kuyular için de İZSU ihaleye çıkacak.

Kırsaldaki mahallelerimizin atıksu arıtma sorununu ortadan kaldırarak verimli topraklarımızı, suyumuzu ve çevre sağlığını koruyacak arıtma tesisi yatırımlarıyla ilgili Yolüstü ve Kaymakçı mahallelerimizde sahada inceleme yaptık. Gölcük atıksu arıtma tesisiyle ilgili kurum görüşleri tamamlandı. Proje ve yapım ile ilgili sürece geçiliyor. Kaymakçı ve Yolüstü atıksu arıtma tesisleriyle ilgili kurum görüşleri bekleniyor. Kurum görüşleri gelmeden harekete geçilemiyor. Kaymakçı ve Yolüstü için kurum görüşlerinin beklendiği bir süreçteyiz.

Bozdağ, Bıçakçı ve Çayır atıksu arıtma tesisi projelerinin son durumu hakkında bilgi aldık. Kırsal mahallelerimizde hem hızlı çözüm hem de atık suyun kontrolü adına fosseptik ile ilgili çalışmaları masaya yatırdık. Bıçakçı, Pirinççi, Kayaköy, Köseler, Karadoğan, Yusufdere Bülbüller ve Oğuzlar mahallelerimizin de içme suyu, kanalizasyon ve fosseptikle ilgili ihtiyaçlarını ileterek çözümleri değerlendirdik.

Kent merkezimizde aşırı yağışlarda yaşanan sıkıntıları sona erdirecek yağmur suyu hattı için çalışmalar 2021 yılında başlıyor. Etap etap ilerleyecek bir proje olacak.

Biz de Ödemiş Belediyesi olarak 99 mahallemizdeki tüm yatırımlarda İzmir Büyükşehir Belediyemizin ve İZSU’nun yanındayız. Güçbirliği içerisinde hemşehrilerimizin en güzel hizmetlerle buluşması için çalışıyoruz. Bu anlamda kentimizin ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e ve İZSU Genel Müdürümüz Sayın Aysel Özkan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.