REKTÖR BUDAK, ”HAVA AMBULANSI KAPASİTESİ AÇISINDAN DÜNYANIN EN ÖNEMLİ 10 ÜLKESİNDEN BİRİYİZ” | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 02:47

REKTÖR BUDAK, ”HAVA AMBULANSI KAPASİTESİ AÇISINDAN DÜNYANIN EN ÖNEMLİ 10 ÜLKESİNDEN BİRİYİZ”

REKTÖR BUDAK, ”HAVA AMBULANSI KAPASİTESİ AÇISINDAN DÜNYANIN EN ÖNEMLİ 10 ÜLKESİNDEN BİRİYİZ”
Son Güncelleme :

23 Aralık 2020 - 16:18

1640 Okuma

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Uluslararası Hava Ambulans Sistemleri” konferansı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Programa, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Afet Tıbbı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Ekşi, Red Star Havacılık Hizmetlerinden Dr. Rüştü Okan EROL, Almanya Kızıl Haç Afet Koordinasyon Hava Kurtarma Biriminden Ogün Baybüre ile yurt içi ve yurt dışından alanında uzman konuşmacılar katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,  “Ülkemizde sivil hava ambulans hizmetleri 2008 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak verilmeye başlandı. Bugün Sağlık Bakanlığına bağlı görev yapan 3 uçak ve 17 helikopter ambulans ile hava ambulansı kapasitesi açısından dünyanın en önemli 10 ülkesinden biriyiz. Ülkemiz, yerli-yabancı sigorta kapsamında olsun veya olmasın, tüm vatandaşlarına hava ambulans hizmetini ücretsiz sağlayan tek ülke konumundadır. Konferans, sektörden profesyonellere bu alanda öğrenim gören öğrencilerimizin kariyerlerine ışık tutacağına inanıyorum. Etkinlikte paylaşımda bulunan katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Red Star Havacılık Hizmetlerinden Dr. Rüştü Okan Erol, Türkiye ve Dünyada Hava Ambulans Sistemleri ve Gelecek Projeksiyonu” konu başlığında, ülkemizde ve dünyada hava ambulans sistemlerinin gelişimi ve yakın gelecekte sektörde beklenen gelişmeleri anlattı.

Ogün Baybüre ise “Almanya Hava Ambulans Sistemi ve Hava Ambulans Sektöründe Küresel Fırsatlar” konu başlığında; Almanya’da hava ambulansı, havacılık tıbbı ve hava ambulansları konusunda uluslararası alanda takip edilebilecek eğitimlerden ve sektörde küresel ölçekte fırsat oluşturabilecek alanlardan bahsetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.