PROF.DR. ŞAHİN’DEN KRİTİK MUTASYON AÇIKLAMASI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 03:14

PROF.DR. ŞAHİN’DEN KRİTİK MUTASYON AÇIKLAMASI

PROF.DR. ŞAHİN’DEN KRİTİK MUTASYON AÇIKLAMASI
Son Güncelleme :

22 Aralık 2020 - 11:22

1870 Okuma

Aşı mutasyonu karşı etkili olacak mı? Pof. Dr. Şahin’den kritik açıklama

Koronavirüs aşısını bulan Türk bilim insanı Uğur Şahin, İngiltere’de görülen yeni mutasyona karşı da Pfizer/BioNTech aşısının etkili olacağını belirtti.

Koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech’in üst yöneticisi Prof. Dr. Uğur Şahin, küresel çapta panik yaratan koronavirüs varyantına karşı geliştirdikleri aşının etkili olacağı konusunda emin olduğunu ifade etti.

Amerikan ilaç devi Pfizer ile birlikte geliştirdikleri aşıya Avrupa Birliği tarafından onay verilmesinden kısa bir süre sonra Bild TV’ye konuşan Prof. Dr. Şahin, BioNTech şirketinin mutasyonu ilerleyen günlerce inceleyeceğini fakat meseleye itidalli yaklaştığını söyledi.

AŞI OLMADI

CNNTürk’te yer alan bilgilere göre henüz koronavirüs aşısı olmadığını fakat olmak istediğini ifade eden Uğur Şahin, “Çalışanlarının işlerine devam edebilmeleri için aşılanmalarının daha önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

“HİÇBİR KANIT YOK”

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, dün yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüsün (Covid-19) daha hızlı yayılan türünün “ciddi hastalık veya ölüme” neden olduğuna dair hiçbir kanıt olmadığını belirmişti.

MUTASYONA UĞRAYAN VİRÜS HANGİ ÜLKELERDE GÖRÜLDÜ?

İngiltere’de ortaya çıkan koronavirüsün daha bulaşıcı yeni varyasyonu şimdiye kadar İngiltere dışında,  İtalya, Hollanda, Danimarka, Belçika, Avustralya ve İskoçya’da tespit edildi. Ardından, Kanada, Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika, İsviçre, Fransa, Hollanda gece yarısından itibaren İngiltere ile karşılıklı uçuşları durdurdu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.