KISITLAMADA KADINLAR VE GENÇLER KAN BAĞIŞINA KOŞTU | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 15:48

KISITLAMADA KADINLAR VE GENÇLER KAN BAĞIŞINA KOŞTU

KISITLAMADA KADINLAR VE GENÇLER KAN BAĞIŞINA KOŞTU
Son Güncelleme :

22 Aralık 2020 - 9:53

1560 Okuma

Türk Kızılayı İzmir Şubesi’ne bağlı mobil kan alım ekipleri sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci gününde (20 Aralık 2020 Pazar Günü) İzmir’in Foça İlçesi’nde kan alımı yaptı.

Kadınlar ve gençlerin çoğunlukta olduğu bağışçılar önlemlerin alındığını, korkmadan kan verdiklerini söylediler.

BİR BAĞIŞÇIYA MADALYA

İzmir’in Foça İlçesi Turizm Müdürlüğü binası Foklu Çeşme önünde konuşlanan mobil kan alım ekibinde bir doktor iki flebotomist ve 2 destek görevlisi görev yaptı. Sabah 10.30 ile 17.30 saatleri arasında toplam 42 ünite bağış toplandı. Pandemi döneminde olunması nedeniyle kayıtta ve alımlarda maske mesafe kurallarına azami özen gösterilirken her bağıştan sonra alım yapılan yatak ve çevresi  dezenfekte edildi.  Bu güne kadar 10’dan fazla bağışta  bulunan öğretmen Ercan Akgün’e bağışı öncesi Türk Kızılayı’nın bronz madalyası takdim edildi.

SÜREÇ İYİ YÖNETİLİYOR

Bağış yapanlar arasında kadınlar ve gençlerin çokluğu dikkat çekti. Bağışçılardan  27 yaşında ki Özge Beydemir düzenli kan bağışçısı olduğunu, sürecin önlemlerle iyi yürütüldüğünü ve  özellikle gençleri bağış yapmaya davet ettiğini söyledi. Özge Beydemir;” Bir kadın bağışçı olarak düzenli kan bağışında bulunuyorum. Pandemi sürecinde kan bağışının önemini daha iyi anladığımı düşünüyorum. Şimdi  daha çok ihtiyacımız var. Koşullar ve bu süreç çok iyi yönetiliyor. Bu yüzden herkesi ama özellikle genç arkadaşları kan vermeye davet ediyorum. ” Dedi.

ÇEKİNMEYİN GÜVENİN
Türk Kızılayı Foça Koordinatörü Muharrem Yeşilkaya’da  aşırı kan ihtiyacı nedeniyle mobil ekibin pandemiye rağmen görevini aksatmadan sürdürdüğünü belirtti. Muharrem Yeşilkaya;” Biz gerekli duyurularımızı yaptık. Mobil ekibimiz geldi. Pandemiye rağmen daha fazla bir ilgi ile alımlarımızı yapıyoruz. Her bağışçımız için ayrı bir örtü kullanılıyor. Her bağışçı kalktıktan sonra dezenfeksiyon işlemleri yapılıyor. Sterilizasyona ve temizliğe özen gösteriliyor. Burada kan bağışı sırasında maske mesafe kurallarına mutlaka uyuluyor. Vatandaşlarımızın korkmadan çekinmeden gelip kan bağışında bulunmalarını özellikle istirham ediyoruz. Kış sezonu ve pandemi nedeniyle kan merkezlerinin stokları aşırı şekilde azaldığı için acil olarak kana ihtiyaç var. Vatandaşlarımız kan bağış anonslarını duyduğu zaman güvenerek, kendilerine bir şey olmayacağına inanarak, bağış araçlarına veya noktalarına başvurmalarını  istirham ediyoruz. “ dedi.

 

Seyfi GÜL

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.