Pompeo: Türkiye’ye uygulanan S-400 yaptırımlarının asıl hedefi Rusya | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 19:51

Pompeo: Türkiye’ye uygulanan S-400 yaptırımlarının asıl hedefi Rusya

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ankara’nın Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi alımı nedeniyle ABD’nin Türkiye’ye getirdiği CAATSA yaptırımları hakkında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefon görüşmesi yaptı. Pompeo görüşmede yaptırımların hedefinin Rusya olduğunu, Türkiye gibi ABD müttefiki veya ortağının askeri kabiliyetleri ya da muharebeye hazırlık düzeyine zarar verme niyeti taşımadığını belirtti.

Pompeo: Türkiye’ye uygulanan S-400 yaptırımlarının asıl hedefi Rusya
Son Güncelleme :

19 Aralık 2020 - 10:27

2970 Okuma

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Cale Brown’un yaptığı yazılı açıklamaya göre, Pompeo görüşmede Çavuşoğlu’na, “Türkiye’nin S-400 alımının Amerikan personeli ve askeri teknolojisinin güvenliğini tehlikeye attığını ve Rusya’nın Türk Silahlı Kuvvetleri ve savunma sanayine erişim imkanı tanıdığını” söyledi.

“YAPTIRIMLA HEDEFİMİZ RUSYA’YA ZARAR VERMEK, SİZE DEĞİL”

Pompeo görüşmede, yaptırımların hedefinin Rusya’nın önemli oranda gelir, erişim ve etki gücü elde etmesini önlemek olduğunu ve Türkiye ya da diğer herhangi bir ABD müttefiki veya ortağının askeri kabiliyetleri ya da muharebeye hazırlık düzeyine zarar verme niyeti taşımadığını belirtti.

TÜRKİYE’YE “NATO SİLAHLARINI ALIN” ÇAĞRISI

Açıklamada, “Bakan Pompeo ayrıca Türkiye’yi, S-400 meselesini uzun yıllara dayanan savunma sektörü işbirliğimizle tutarlı şekilde çözmeye ve NATO ile uyumlu silah alımına yönelik NATO yükümlülüklerine tekrar kendini adamaya çağırdı” ifadesi kullanıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.