ABD’de Moderna aşısı onaya çok yakın! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 12:34

ABD’de Moderna aşısı onaya çok yakın!

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ile Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) uzman heyeti, Moderna’nın koronavirüs aşısı için acil durum kullanım onayı verilmesi yönünde tavsiyede bulundu. Aşının kullanımına bugün onay verilmesi bekleniyor.

ABD’de Moderna aşısı onaya çok yakın!
Son Güncelleme :

18 Aralık 2020 - 6:23

2710 Okuma

FDA bağımsız uzmanlar paneli, bugünkü toplantısında 20 “evet” oyu ve bir uzmanın çekimser kalmasının ardından, Moderna’nın yüzde 94,1 etkili olduğu açıklanan COVID-19 aşısının, 18 yaş ve üzeri kişilerde kullanılmasını tavsiye etti. 

Panelin tavsiyesinin ardından FDA’nın, aşının kullanımına bugün onay vermesi bekleniyor.

Resmi onayın ardından yaklaşık 5,9 milyon doz aşı, ABD içinde dağıtıma çıkacak.

Moderna’nın aşısı, onay sürecinin tamamlanmasıyla güvenli olduğu ve etkinliği teyit edilen ikinci aşı olacak.

FDA, geçen cuma günü de Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği COVID-19 aşısı için onay vermişti.

Buzdolabı sıcaklıklarında muhafaza edilebilen Moderna’nın COVID-19 aşısının, dağıtımının da daha kolay olması bekleniyor.  

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.