FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON KORONAVİRÜSE YAKALANDI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 21:30

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON KORONAVİRÜSE YAKALANDI

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON KORONAVİRÜSE YAKALANDI
Son Güncelleme :

17 Aralık 2020 - 14:30

2780 Okuma

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Macron’da Kovid-19 belirtileri görülmesinin ardından PCR testinin yapıldığı kaydedildi.

Testin pozitif çıktığı ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Macron’un kendisini 7 gün izole edeceği ve çalışmaları uzaktan takip edeceği kaydedildi.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada semptom gösteren 40 yaşındaki Macron’un 7 gün karantinaya gireceği, çalışmalarını uzaktan yürüteceği belirtildi.

ZİYARETLERİ ERTELENDİ

Tehlikeli bir yaş sınırında bulunmayan Macron’un kimseyle temasta bulunmayacağı, izolasyonda olacağı, başka ülkelere yapacağı ziyaretlerin erteleneceğini bildirildi.

İkili görüşmeleri video konferans yöntemiyle yapacak olan Macron’un dünkü bakanlar kurulu toplantısında hemen yanında oturan Fransa Başbakanı Jean Castex’in de kendisini korumaya alacağı öğrenildi.

FRANSA BUNU KONUŞUYOR

Öte yandan kabinede bulunan bütün bakanlar koronavirüs testinden geçeceği öğrenildi.

Öyle ki Macron ile direkt görüşen bakanların kendisini izole altına aldığı aktarıldı.

Şu anda ülke aşı kampanyasını bıraktı, Macron’un sağlık durumunu konuşuyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.