KONAK’TA AVRUPA HEYECANI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 15:33

KONAK’TA AVRUPA HEYECANI

KONAK’TA AVRUPA HEYECANI
Son Güncelleme :

16 Aralık 2020 - 10:42

1170 Okuma

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner unvanını almak için çalışmalarını tamamlayan Konak Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine başvurusunu yaptı.

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (AYDH) kapsamında bugüne dek gerçekleştirdiği tüm etkinlik, organizasyon ve çalışmaları Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin değerlendirmesine sunan Konak Belediyesi, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner ödülü için başvurusunu tamamladı. Aynı zamanda yapılan çalışmalar ile ilgili bir film hazırlayan Konak Belediyesi bu filmi Avrupa konseyine gönderdi. Konak Belediye Meclisinin ekim ayı toplantısında oybirliği ile aldığı karar doğrultusunda gerçekleşen başvurunun sonucu ise 2021’in şubat ayında belli olacak. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin değerlendirmesinin ardından belirlenecek partner şehirlere ödülleri Konseyin Fransa Strasbourg’daki binasında verilecek.

Yeni yatırım kapıları aralanıyor

Konak Belediyesi’nin AYDH Partner Şehir unvanını alması ile birlikte, hem kentin hem de Konaklıların önünde birçok kapı açılacak. Konak, Avrupa Konseyine üye 47 ülke arasında tanınan bir şehir haline gelecek. Konak’ın ve Konak Belediyesi’nin üye ülkelerde daha tanınır olması ise yeni hibe programları, proje ortaklıkları, uluslararası üyelikler ve uluslararası kardeş şehir ilişkileri kurulmasına; dolayısıyla da yeni kamu yatırımları yapılmasına imkan sağlayacak. Ayrıca  “Avrupa Ödülü, Avrupa Şeref Plaketi, Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Diploması” gibi başka ödül ve unvanların da önü açılacak.

 

Sivil toplum kuruluşları anahtar oldu

 Konak Belediyesi’ni Avrupa’nın en prestijli unvan ve ödüllerinden olan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner şehri olmaya götüren yolda ise sivil toplum kuruluşları ile yapılan işbirlikleri anahtar oldu. 2020 yılı için “Yerel demokrasi: güven inşa etme” temasının uygulandığı AYDH çalışmalarında Konak Belediyesi ve STK’lar birlikte hareket etti. AYDH’nin, Avrupa’nın her yerindeki yerel yönetim faaliyetlerine vatandaşın katılımını artırma hedefinin en güzel örneklerinin verildiği Konak’ta, öncelik gençlere verildi.  Gençlerden gelen talep üzerine Avrupa Yerel Demokrasi Haftası ile ilgili röportajlar yapıldı. Gençlerin yanı sıra Konak sınırları içerisindeki kadın dernekleri ve dezavantajlı kesimlerin yararına dernekler başta olmak üzere, sivil toplum temsilcilerine Avrupa Yerel Demokrasi Haftası ile ilgili yapılan çalışmalar anlatıldı. AYDH kapsamında yıl boyu yapılan bütün faaliyetlerde sivil toplum kuruluşları paydaş olarak seçilerek çalışmalar, demokratik katılımın teşvik edilmesine yönelik yapıldı. Bu çalışmalar arasında dikkat çeken İklim Krizi Sempozyumu, Demokratik Katılım Çalıştayı, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri ve daha birçok çalışmada sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket edildi.

 

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası nedir?

“Avrupa Yerel Demokrasi Haftası” (European Local Democracy Week – ELDW), Avrupa Konseyi’nin 47 üye devletinin tümünden yerel yetkililerin vatandaşlarıyla sorunlar hakkında bir araya gelmek ve onlarla etkileşim kurmak için halka açık etkinlikler düzenlediği yıllık bir Avrupa etkinliğidir. Amaç, özellikle yerel düzeyde demokratik katılımı teşvik etmek, vatandaşları yerel yönetimlerin nasıl çalıştığı konusunda bilinçlendirmek ve yerel karar alma süreçlerine katılma fırsatları hakkında bilgilendirmektir. Faaliyetler yıl boyunca düzenlenmekte olup özellikle 15 Ekim haftası bu kapsamda etkinlik ve faaliyetlerin yapıldığı en yoğun haftadır. Yerel demokrasinin Avrupa ülkelerinde kilit rolünü vurgulamak ve vatandaşların demokrasiye güvenmesini sağlamak amacıyla, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 2020 yılı için “Yerel demokrasi: güven inşa etme” teması seçilmiştir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.