Erdoğan düğmeye bastı, 194 puan birden düştü! Güven artıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 17:03

Erdoğan düğmeye bastı, 194 puan birden düştü! Güven artıyor

Ekonomide

Erdoğan düğmeye bastı, 194 puan birden düştü! Güven artıyor
Son Güncelleme :

16 Aralık 2020 - 13:34

2250 Okuma

Türkiye ekonomisinde “yeni dönem” çerçevesinde adımlar atılmaya devam ederken, ülke risk primi göstergesi CDS’lerdeki (Credit Default Swaps) düşüş, Türk varlıklarına olan güveni artırıyor.

Ekonomi yönetimindeki değişim ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı reform süreciyle paralel olarak son dönemde ülke risk primi göstergesi CDS tarafında da önemli bir iyileşme yaşanıyor.

Ekim ayını 548 baz puandan kapayan Türkiye’nin 5 yıllık CDS primi, bu tarihten itibaren düşüş eğilimine girerken, bugün 354 baz puan seviyesinde seyrediyor. Türk lirası varlıklara ilginin devamı açısından önem taşıyan CDS göstergesindeki düşüşün, 30 Ekim’den bu yana 194 baz puanı bulduğu dikkati çekiyor.

“TÜRK BANKALARININ DAHA UYGUN KOŞULLARDA DIŞ FİNANSMANA ERİŞMESİNE İZİN VERECEK”

Merkezi Washington’da bulunan Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Gelişen Piyasalar Avrupa Araştırma Birimi Başkanı Uğraş Ülkü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Yakın zamanda para politikasında sadeleştirme ve Ortodoks politikalara dönülmesi, yatırımcıların Türk varlıklarına karşı güveninin iyileşmesine yardımcı oldu. Sonuç olarak, Türkiye’nin risk primi ekim sonundan beri önemli ölçüde düştü.” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki aylarda sıkı ve Ortodoks para politika duruşunun sürdürülmesinin, Türkiye’nin piyasa güvenini daha güçlü bir şekilde yeniden tesis etmesine yardımcı olacağını vurgulayan Ülkü, yeni Ortodoks politika çerçevesinin Türkiye’nin dengesizliklerini azaltması ve nihayetinde piyasa güvenini yeniden tesis etme başarısına bağlı olarak Türkiye’nin risk priminin daha da düşebileceğini söyledi.

Ülkü, bu durumun öncelikli olarak Türk bankalarının orta vadede sağlam ve daha az volatil bir büyümeyi finanse etmek için daha uygun koşullarda dış finansmana erişmesine izin vereceğini kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.