ÇEŞME GERMİYAN’DA KATI ORGANİK GÜBRE ÜRETİM TESİSİ KURULACAK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 13:36

ÇEŞME GERMİYAN’DA KATI ORGANİK GÜBRE ÜRETİM TESİSİ KURULACAK

ÇEŞME GERMİYAN’DA KATI ORGANİK GÜBRE ÜRETİM TESİSİ KURULACAK
Son Güncelleme :

16 Aralık 2020 - 10:49

1530 Okuma

Çeşme’de bahçe atıkları sorunu ‘Katı Organik Gübre Üretim Tesisi’ ile tarihe karışacak!

 İzmir Geri Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçen Katı Organik Gübre Üretim Tesisi ile Çeşme’deki bahçe atıkları sorununun tarihe karışacağını dile getiren Oran, “Yerleşim alanlarından oldukça uzağa yapılacak olan bu tesis aynı zamanda bölge tarımının kalkınmasında önemli bir rol oynayacak” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi işbirliği ile “Geri Dönüşüm Projesi” kapsamında

Çeşme Germiyan’da Katı Organik Gübre Üretim Tesisi kurulacak.

Yılın son meclisinde de oy birliği ile kabul edilen Katı Organik Gübre Üretim Tesisi ile

parklardan, site ve apartmanların bahçelerinden çıkan bahçe-dal atıkları sorunu tarihe karışacak.

Çeşme Germiyan yerleşim alanı dışında kurulacak olan tesis 24 saat esasına dayalı Biyoreaktör Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim tesisi, ilçenin bahçe atıkları sorununu ve park bahçe atıklarının mevcutta yarattığı çevre kirliliği ile haşere üreme problemlerini sona erdirmenin yanı sıra bölge tarımının kalkınmasında da önemli bir rol oynayacak.

Sıfır Atık ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında gerçekleşecek

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran “Sıfır Atık Projesi” kapsamında doğayı kirleten kimyasal gübrelere karşı organik gübre üreteleceğini belirterek, bu gübrelerin park ve bahçelerde kullanılacağının altını çizdi.

Tesisin yerleşim alanlarının dışına yapılacağını, çevreye zarar verecek koku vb herhangi bir tehlike yaratmayacağının bilgisini veren Oran, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne arazi tahisi yaptığımız bu tesis Germiyan Köyümüzden oldukça uzakta, yerleşim alanlarının dışına yapılacak. 24 saat içinde paketli organik gübreye dönüştüğü için herhangi bir koku sorunu yaşanmayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi’nin Sıfır Atık ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında biyoreaktör Sistemleri ile hakim rüzgar yönü de dikkate alınarak yapılacak olan tesis Çeşme’nin en büyük sorunlarından biri olan bahçe atıkları problemini de ortadan kaldıracak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e Çeşme’ye böyle bir tesis kazandıracağı için teşekkür ederim” dedi.

“Bölge tarımının kalkınmasında önemli rol oynayacak”

Katı Organik Gübre Tesisi’nin aynı zamanda bölgeye değer kazandıracağını vurgulayan Oran şunları söyledi; “ Organik gübre toprak yapısını zenginleştirmekle birlikte, topraktaki nem oranını arttırarak kurak hava koşullarında buharlaşmayı azaltmaktadır.  Aynı zamanda bitkilerin ihtiyacı olan zamanda besin sağlayan gübre, toprağın havalanmasını sağlamaktadır. Bunların yanı sıra  topraktaki toksinleri etkisiz hale getirerek, toprağın pH dengesini düzenler. Bölge tarımının kalkınmasında önemli bir rol oynayarak, bölgeye ekonomik anlamda da büyük katkı sağlayacak olan tesisimiz ilçemize, kentimize hayırlı ve uğurlu olsun.”

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.