KARABAĞLAR’DA SIKI DENETİMLER SÜRÜYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 23:46

KARABAĞLAR’DA SIKI DENETİMLER SÜRÜYOR

KARABAĞLAR’DA SIKI DENETİMLER SÜRÜYOR
Son Güncelleme :

12 Aralık 2020 - 16:12

1180 Okuma

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar ve işyerlerindeki koronavirüs denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Alınan kararlar gereği meydan, cadde ve sokaklarda da kapsamlı kontroller yapılıyor.

Karabağlar’da Yurtoğlu, Yeşilyurt ve Yunus Emre pazarlarının günleri, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle değiştirildi. Yurtoğlu ve Yeşilyurt dün, Yunus Emre pazarı da bugün açıldı. Bozyaka, Esendere, Günaltay ve Eskiizmir pazarları da her zamanki gibi bugün kuruldu.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tüm pazarlarda sıkı önlem ve denetimlerine aralıksız devam etti. Pazarcı esnafının HES kodu sorgulamasını yapan ekipler, vatandaşları da ateşlerini ölçtükten sonra pazarlara aldılar. Vatandaşlardan ve esnaftan, girişlerdeki dezenfektanları kullanmaları istendi. Ayrıca pazarlarda bulunan herkesin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyup uymadıkları kontrol edildi.  

 Cadde ve sokaklar unutulmadı

 Karabağlar’da cadde ve sokaklarda da etkin denetimler gerçekleştirildi. Emniyet ve Zabıta ekipleri, manav, market, şarküteri gibi gıda ağırlıklı işyerlerinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına baktı. Meydan, cadde ve sokaklarda vatandaşların HES kodu sorgulaması gerçekleştirildi. Yaş kısıtlaması nedeniyle evlerinden çıkmaması gerekenler uyarıldı.

 

Ekipler alanda

 

Karabağlar Belediyesi ekipleri, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, alanda olmaya devam edecek. Zabıta’nın yanı  sıra Temizlik İşleri ve Veteriner İşleri müdürlükleri ekipleri hizmetlerini artırarak sürdürecek. Temizlik çalışmaları ve sokak hayvanlarına mama dağıtımı devam edecek

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, koronavirüs salgınıyla mücadeleyi bir çok alanda sürdürdüklerini vurgulayarak, “Tüm vatandaşlarımızı, alınan önlemlere tam anlamıyla uymaya çağırıyorum. Bu hepimizin sağlığı için çok önemli” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.