Türkiye’den Çin’e gidecek ihracat treni, Bakü Deniz Limanı’nda | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 03:19

Türkiye’den Çin’e gidecek ihracat treni, Bakü Deniz Limanı’nda

Türkiye’den Çin’e gidecek ilk blok ihracat treni Azerbaycan’a ulaştı.

Türkiye’den Çin’e gidecek ihracat treni, Bakü Deniz Limanı’nda
Son Güncelleme :

11 Aralık 2020 - 11:02

2500 Okuma

Türkiye’den Çin’e ihracat yükü taşıyan ilk ihracat treni sınır kenti Kars’tan Gürcistan’a, oradan da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye yaklaşık 70 kilometre mesafede bulunan Bakü Uluslararası Deniz Limanı’na ulaştı. İki kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yaklaşık 8 bin 693 kilometre yol kat edecek olan tren, Gürcistan’da Akhalkalaki-Tiflis-Rustavi güzergahı üzerinden Azerbaycan’a girdi ve Azerbaycan’da Agstafa-Gence-Yevlah-Kürdemir-Hacıgabul güzergahı ile yolunu devam ettirerek Bakü Deniz Limanı’na ulaştı. Bakü Deniz Limanı’ndan “Beket Ata” feeder konteyner gemisiyle Kazakistan’ın Aktau limanında 24 saat içinde ulaşacak.Çin’in Xi’an şehrine ulaşacakBakü Uluslararası Deniz Ticaret Limanı Sözcüsü Nermine Kazımlı, ”Türkiye’den Çin’e ihraç mallarını taşıyan tren hala hazırda bakiye vardı. Büyükler trenden konteyner gemisine yükleniyor şu anda. Bu işlem 6-7 saat sürecek. Beket Ata konteyner gemisi ile Kazakistan Aktau limanına yola çıkacak. Yaklaşık 20-22 saat sonra bu yüklerin Aktau Limanı’nda olması planlanıyor” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.