Reuters’tan ‘AB Türkiye’ye yaptırım konusunda anlaştı’ iddiası! Joe Biden detayı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 22:54

Reuters’tan ‘AB Türkiye’ye yaptırım konusunda anlaştı’ iddiası! Joe Biden detayı

İngiliz haber ajansı Reuters’ın ulaştığı metne göre; Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nde Türkiye’ye yönelik bazı sembolik yaptırım kararları alındı, ancak Ankara’ya ağır yaptırımların uygulanmayacağı belirtildi. Reuters’ın ele geçirdiği metne göre; daha ağır yaptırımlar için Mart 2021 beklenecek ve Joe Biden ile yaptırımların genişletilmesi konusunda koordineli çalışma içine girilecek.

Reuters’tan ‘AB Türkiye’ye yaptırım konusunda anlaştı’ iddiası! Joe Biden detayı
Son Güncelleme :

10 Aralık 2020 - 15:37

1990 Okuma

10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AB Liderler Zirvesi’nin en önemli gündem maddesi “Türkiye’ye yaptırım” olacak.

İngiliz haber ajansı Reuters, liderler tarafından kabul edilmiş yaptırım metnine ulaştığını açıkladı. Metne göre; Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmaları dolayısıyla, kişilere yönelik bazı sembolik yaptırım kararları alındığını duyurdu.

EU to approve sanctions over Turkish gas drilling – draft statement https://t.co/Yuo7pKqEYZ pic.twitter.com/B6pkIeikMy

— Reuters (@Reuters) December 10, 2020

Reuters’ın son haline ulaştığı metne göre; daha ağır yaptırımlar için Mart 2021’nin beklenilmesi kararı alındı ve Joe Biden ile yaptırımların genişletilmesi konusunda koordineli çalışmanın amaçlandığı kaydedildi.

Reuters’a konuşan AB diplomatları, önerilen yaptırımların sembolik olmasının nedenlerini şu şekilde sıraladı:

“AB bloğu, NATO müttefiki ve AB adayı olan, ayrıca ekonomisi ile para birimi zayıflayan Türkiye’yi sert bir şekilde cezalandırmaktan çekiniyor.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.