BERGAMA BELEDİYESİ GEÇİCİ YERİNDE HİZMET VERECEK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 01:19

BERGAMA BELEDİYESİ GEÇİCİ YERİNDE HİZMET VERECEK

BERGAMA BELEDİYESİ GEÇİCİ YERİNDE HİZMET VERECEK
Son Güncelleme :

10 Aralık 2020 - 10:02

1390 Okuma

Belediye geçici olarak Hasta Konuk Evi’nde hizmet verecek

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan kontrolde ‘riskli yapı’ olduğu tespit edilen Bergama Belediye Binası için boşaltılıp yıkılması kararının ardın belediye hizmetlerinin geçici olarak nerede devam edeceği belirlendi. Başkan Koştu, “Şehir merkezi başta olmak üzere alternatifleri değerlendirdik. Belediye hizmetlerimiz geçici olarak Hasta Konuk Evi’nde devam edecek. Bu bir zorunluluk. Riskli yapı olduğu tespit edilen binada halen kalmamız bile çok sakıncalı. Depremlerden ders almamız, yenisi olmadan önlem almamız şart. Sonradan ah vah etmenin çokta bir anlamı kalmıyor” dedi.

Belediyeyi geçici olarak Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi ve Kapalı Pazaryeri yanında yer alan Hasta Konuk Evi’ne taşıyacaklarını belirten Başkan Koştu, “Deprem sonrası teknik personelimizle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatları doğrultusunda yaptığımız kontrollerde binamızın taşıyıcı sisteminde çatlaklar oluştuğunu gördük. Bunun üzerine hemen çalışma başlatarak bina performans analizi yaptırdık. Yapılan incelemede binamız “Riskli Yapı” olarak tespit edilmiş, “Binanın kullanılmaya devam edilmesi can ve mal güvenliği açısından tehlikelidir” sonucu elimize ulaşmıştır. Ardından hizmetlerimizin geçici olarak nerede devam edeceği araştırmasına başladık” dedi.

Belediye binasının kanun gereği 60 gün içerisinde boşaltılıp yıkılması gerektiğini açıklamasında söyleyen Başkan Hakan Koştu, “Belediyemizin taşınma işlemlerini hemen başlatacağız. Devlet hastanesi ve Kapalı Pazaryerimiz yanındaki Hasta Konuk Evimizde geçici olarak Belediye Hizmetlerini sürdüreceğiz. Bu arada süratle Bergamamız’a yeni bir hizmet binası kazandıracağız” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.