EGE ÜNİVERSİTESİ’NE SAĞLIK TURİZMİ YETKİ BELGESİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 15:07

EGE ÜNİVERSİTESİ’NE SAĞLIK TURİZMİ YETKİ BELGESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ’NE SAĞLIK TURİZMİ YETKİ BELGESİ
Son Güncelleme :

08 Aralık 2020 - 10:04

1750 Okuma

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan sağlık turizmi için yetkilendirilmiş sağlık tesisleri listesine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi de girdi.

Sağlık turizmi açısından önemli bir adım atıldığını söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bu belgeyle, üniversite hastanemiz, doğrudan başvuran ya da bakanlık tarafından onaylı aracı kuruluş vasıtasıyla uluslararası hasta kabul edebilecek. Bu süreçte emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Sağlık Bakanlığı Verimlilik ve Kalite Daire Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmede geçen yıl 96.28 puan alarak A Plus Hastane’ seçilen EÜTF Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan sağlık turizmi için yetkilendirilmiş sağlık tesisleri listesine girmeye hak kazandı. EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sezgin Ulukaya ile Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Dökümcü, belgeyi EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a takdim etti.

“HEDEFLERİMİZE ULAŞMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

EÜ’nün ulusal ve evrensel gereksinimleri karşılayan güçlü bir dünya üniversitesi olmayı hedeflediğini dile getiren EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmalarımızın meyvesini de topluyoruz. Son olarak uluslararası anlamda sağlık turizmi yapılabilmesi için zorunlu olan yetki belgesini almanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. EÜTF Hastanesinin daha kaliteli sağlık hizmeti vermesi için çok ciddi yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Rektör Budak, “Hastanemizin neredeyse tüm teknik altyapısını güncelleyip yeniledik. Son teknolojiyi yakından takip ediyoruz ve yeni teknolojik sistemleri hastanemizde kullanıyoruz. Tüm bunların yanı sıra iyi yetişmiş donanımlı akademisyen ve çalışanlarınızın olması gerekiyor. Biz Ege Üniversitesi olarak güçlü bir akademik ve idari kadroya sahibiz. Gerek bilimsel çalışmalarımızda gerekse sunduğumuz sağlık hizmetlerinde farklılığımız hissediliyor. Sağlık turizmi açısından da almaya hak kazandığımız belgenin üniversite hastanemize olumlu getirileri olacağına inanıyorum. Belgenin alınmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu belgeyle, üniversite hastanemiz, doğrudan başvuran ya da bakanlık tarafından onaylı aracı kuruluş vasıtasıyla uluslararası hasta kabul edebilecek. Bu süreçte emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

“AMACIMIZ ULUSLARARASI ARENADA DA LİDER SAĞLIK KURULUŞU OLMAK”

Sağlık turizmi için gerekli yetki belgesinin alınmasının önemine değinen EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sezgin Ulukaya, “Sağlık Bakanlığı yurtdışından hasta kabul edilebilmesi için bazı standartlar belirledi. Hastanemiz de bu standartları yerine getirerek belgeyi aldı. Sağlık turizmi yapabilecek standartları taşıdığımız belgeyle tescillenmiş oldu. Hastanemizin tüm birimlerinde geçerli olan belgeyle yurtdışından hastalarımızı kabul edebileceğiz. Uluslararası sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşlarla protokol imzalayabileceğiz. Amacımız, üst düzeydeki bilimsel uygulamalarımızı uluslararası hastalara da sunabilen lider bir sağlık kuruluşu olmak. Bu doğrultuda, Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a hem hastanemizin alt yapısının iyileştirilmesine hem de hocalarımızın çalışmalarına sağladığı destekler nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.