İZMİR BÜYÜKŞEHİR HAVRA SOKAĞI’NI YENİLİYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:30

İZMİR BÜYÜKŞEHİR HAVRA SOKAĞI’NI YENİLİYOR

İZMİR BÜYÜKŞEHİR HAVRA SOKAĞI’NI YENİLİYOR
Son Güncelleme :

07 Aralık 2020 - 12:12

1320 Okuma

Havra Sokağı’nda hafta sonu mesaisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi dokusu ve hareketli yapısıyla kentin en önemli alışveriş mekanlarından Havra Sokağı’nda başlattığı kapsamlı iyileştirme çalışması sürüyor. Esnafı mağdur etmemek için geceleri süren çalışmalar pandemi dolasıyla ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasında hız kazandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihi dokusu ve özgün yapısı ile kentin en önemli bölgelerinden biri olan Havra Sokağı’nı ayağa kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Esnafı mağdur etmemek için ticari faaliyetlerin sona erdiği 21.00 ile 05.00 arasında çalışan ekipler pandemi nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından da yararlanarak çalışmalarına hız verdi. Bozulan zeminin yenileme çalışmaları Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca cumartesi ve pazar günleri aralıksız devam etti. 136 metre uzunluğundaki sokakta Bergama graniti ve bazalt taşı döşeme işlemlerinin yüzde 50’si tamamlandı.
 
Altyapı yenileniyor
Devam eden çalışmalar kapsamında iletişim, enerji, aydınlatma hatları da yenileniyor. Çalışmaların ilk aşamasında İZSU Genel Müdürlüğü Havra Sokağı’nda bütünleşik olarak çalışan yağmursuyu ve kanal hattıyla birlikte içme suyu hatlarını yeniledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda üst yapı hakkında esnafın görüşleri alınıyor ve bu doğrultuda projede değişiklik ve ilaveler yapılıyor. Havra Sokağı’nda üst yapıya ilişkin çalışmalar da yılsonuna kadar tamamlanacak. Böylelikle tarihi dokusu ve özgün yapısı ile kentin en önemli bölgelerinden biri daha ayağa kaldırılmış olacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.