ALİAĞA’DA ENGELLİLER VE REHABİLİTASYON DERNEĞİ İSTİRİDYE MANTARI YETİŞTİRECEK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 17:32

ALİAĞA’DA ENGELLİLER VE REHABİLİTASYON DERNEĞİ İSTİRİDYE MANTARI YETİŞTİRECEK

ALİAĞA’DA ENGELLİLER VE REHABİLİTASYON DERNEĞİ İSTİRİDYE MANTARI YETİŞTİRECEK
Son Güncelleme :

06 Aralık 2020 - 10:04

1610 Okuma

Aliağa Engelliler Derneğinden İstihdam Atağı: Aliağa Belediyesi ve Kaymakamlığın Desteği ile İstiridye Mantarı Üretilecek

Aliağa’da “Üretimde Ben de Varım, Aliağa’da Engelleri Birlikte Aşalım” projesi kapsamında engelli vatandaşlar istiridye mantarı yetiştirerek üretime katılacak.

İzmir’in Aliağa İlçesinde Aliağa Belediyesi, Aliağa Kaymakamlığı ve Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği arasında sosyal sorumluluk projesi protokolü imzalandı. Engelliler Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen protokol törenine Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanvekili İbrahim Erdemir ve engelli bireyler katıldı.

“Üretimde Ben de Varım, Aliağa’da Engelleri Birlikte Aşalım” projesi kapsamında Aliağa’daki engelli vatandaşlarımıza kurs ve eğitimler verilerek üretime katılmaları sağlanacak. Üretimden elde edilen kazançla engelli vatandaşlarımız gelir elde ederek aile bütçelerine destek olacak. Projede yer alan özel gereksinimli vatandaşların, yaşamda fırsat eşitliği sağlanacak, mutluluk ve refah seviyeleri yükseltilecek, ortopedik engelli vatandaşlarımız da bu proje kapsamında istihdam edilecek.

Aliağa Belediyesi’nden Projeye Destek
Kaymakamlık, Belediye ve Dernek iş birliğiyle hayata geçirilecek projede Aliağa Belediyesi, projeye uygun alanı temin edecek, kurulacak mantarhanenin alt zeminini ve raf düzenini tesis edecek. Elektrik, su, ısınma, havalandırma giderlerini karşılayacak. Projenin hedef ve amacına ulaşmasını sağlamak için de gerekli denetimleri yapacak. Mantarhanede üretimde çalışacak engelli vatandaşlarımızın ulaşımını sağlayacak. Aliağa Belediyesi, üretilen ürünlerin pazar yerlerinde satışı için satış noktaları oluşturmanın yanı sıra aliagasemtpazari.com üzerinden de online olarak ürünlerin pazarlanmasını sağlayacak.

Yeni İş Kolu
Protokol imza töreninde konuşan Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, “Engelliler Derneğimiz, Aliağa Belediyemiz ve Kaymakamlığımız işbirliğinde istiridye mantarı üretimi gerçekleştireceğiz. İstiridye Mantarı üretiminin ülkemizde yaygınlaştığını biliyoruz. Bu üretimin ilçemizde gerçekleştirilmesi içinde arkadaşlarımız çalıştı. Aliağa Belediyesi ve Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneğimiz, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bir altyapı hazırladı. Yeni bir iş kolunu daha hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise projeyi desteklediklerini ifade ederek “Aliağa’mıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Konuşmalarının ardından Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanvekili İbrahim Erdemir protokolü imzaladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.